Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
11. 12. 2011,
7.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 11. 12. 2011, 7.11

8 let, 5 mesecev

Lakers so se predali, Paula zdaj želijo Clippers

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Los Angeles Lakers tudi v drugem poizkusu niso uspelo dobiti Chrisa Paula in gredo v bitko za Dwighta Howarda. Prvi v vrsti za branilca New Orleans Hornets so zdaj Los Angeles Clippers.

Kupčija enega najboljših organizatorjev igre v ligi NBA Chrisa Paula v Los Angeles Lakers naj bi dokončno splavala po vodi. Kot piše ESPN, so se Lakers umaknili iz igre za člana New Orleans Hornets. Očitno tudi druga predlagana kupčija med Lakers, Hornets in Houston Rockets na sedežu lige, ki je lastnik moštva iz New Orleansa, ni šla skozi. "Jezerniki" se bodo zdaj skušali vmešati v boj za centra Orlando Magic, Dwighta Howarda. Hornets so še naprej pripravljeni na prodajo Paula, saj nočejo, da bi poleti odšel kot prost igralec (ne želijo deliti usode Cleveland Cavaliers, katerim je tako pobegnil LeBron James). Po zadnjih govoricah so zdaj prvi v vrsti za Paula Los Angeles Clippers.

Paul na glede na dogajanje normalno sodeluje na pripravljalnem kampu New Orleansa. Enako Pau Gasol v Los Anglesu, a priznava, da mu ni všeč, da se klub, s katerim je osvojil dva prstana, pogovarja za njegovo selitev. Lamar Odom, ki je izpustil prvi dan priprav, je v soboto le prišel, a opravil le zdravniški pregled. Lakers so namreč pred dogovorom, da Odoma za nekaj izborov na naboru pošljejo v Dallas Mavericks. Z njim bi Dallas zapolnil vrzel po odhodu Tysona Chandlerja v New York Knicks. Slednji se je v soboto že predstavil kot član "Kratkohlačnikov". Da so za robustnega centra sprostili svoj "salary cap", so Knicks odpustili branilca Chaunceyja Billupsa in centra Ronnyja Turiafa poslali v Washington Wizards. Rezervni organizator igre New Yorka bo postal lani član Miami Heat, Mike Bibby. Podpisal bo enoletno pogodbo za minimalno veteransko plačo (1,4 milijona dolarjev).

Dwight Howard je tudi uradno zaprosil za odhod iz Orlanda in razloge več kot pol ure pojasnjeval tudi medijem. Njegov agent Dan Fegan je dobil dovoljenje, da se pogovarja z New Jersey Nets, Dallas Mavericks in Lakers. "Za to mesto sem naredil vse. Mislim, da se ne zavedate, kako rad imam to mesto. Tukaj sem res užival ob igranju košarke, zato je bila ta odločitev toliko težja," je dejal Dwight Howard. Ključni razlog, da želi oditi je, ker meni, da ob njem ni dovolj talenta za osvojitev šampionskega prsta. Po zadnjih govoricah naj bi si Howarda želeli tudi Chicago Bulls. Medtem naj bi se Magic dogovorili za novo štiriletno pogodbo z ostrostrelcem Jasonom Richardsonom. Košarkar, ki je imel v minuli sezoni povprečje 13,9 točke na srečanje, naj bi v tem času prejel 25 milijonov ameriških dolarjev.

Rip Hamilton, ki je predčasno zapustil Detroit Pistons, je najbližje moštvu Chicago Bulls. Boston Celtics so za eno leto in devet milijonov podaljšali z Jeffom Greenom.

Ne spreglejte