Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 12. 2015,
17.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Saša Vujačić NBA

Petek, 4. 12. 2015, 17.47

8 let

Knicks že v nori prvi četrtini tlakovali pot k zmagi, Pelikani presenetili LeBrona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji New York Knicks so brez pomoči Saše Vujačića, ki je obsedel na klopi, s 108:91 premagali lokalne rivale Brooklyn Nets.

Newyorčani so obračun začeli kot v najboljših sanjah. V prvi četrtini so dosegli sedem trojk, skupno pa kar 42 točk, kar je največ v tej sezoni. Ob polčasu so kratkohlačniki vodili za 23 (65:42), v tretjem delu pa že za več kot 30 točk, kar jim je zadnjič uspelo v sezoni 2013/14.

Ob zmagi je bil z 28 točkami najbolj razpoložen Carmelo Anthony, Kristaps Porzingis je 19 točkam dodal še deset skokov. Saše Vujačića strateg domačih, ki se po deseti zmagi sezone držijo na 11. mestu vzhoda, ni poslal na parket. Pri gostih je največ točk, 21, dosegel Brook Lopez.

Spotaknili LeBrona in druščino

Za največje presenečenje so poskrbeli košarkarji New Orleansa, ki so na domačem igrišču po podaljšku s 114:108 premagali Cleveland. Košarkarji iz New Orleansa so v zadnjo četrtino tekme vstopili s sedmimi točkami prednosti, sedem minut pred koncem rednega dela tekme pa vodili za trinajst (81:94). Toda gostje iz Clevelanda so na krilih LeBrona Jamesa že bili na pragu zmage, saj so povedli s 105:102, do konca pa je bilo le še 15 sekund. S trojko Jruea Holidayja so domačini izid izenačili in prišli do podaljška, v katerem so prejeli le tri točke, dali pa devet ter se še petič v sezoni veselili zmage. Ob tem imajo 15 porazov.

Z 31 točkami in 12 skoki se je v ekipi New Orleansa izkazal Anthony Davis z 31 točkami in 12 skoki, LeBron James je bil s 37 točkami, sedmimi skoki in osmimi podajami najboljši igralec Clevelanda, ki je šestič v sezoni ostal praznih rok, ima pa 13 zmag.

Lakersi zbirajo poraze

Washingtonje z boljšo igro v zadnji četrtini, v kateri sta se ob Bradleyju Bealu, ki je bil s 34 točkami najboljši strelec tekme, izkazala še Ramon Sessions (18 točk) in John Wall (17 točk in 11 skokov), strl odpor Phoenixa, pri katerem je 22 točk dosegel Eric Bledsoe.

V Detroitu je pod košema blestel Andre Drummond, imel je kar 23 skokov, dosegel je tudi 17 točk in je imel nemalo zaslug, da so domačini prišli do 11 zmage v sezoni. Ob njem sta se s 23 točkami izkazala še Marcus Morris in Reggie Jacskon, v ekipi Milwaukeeja, ki je še 13 v sezoni ostal praznih rok, ob tem ima sedem zmag, je Khris Middleton tekmo končal z 21 točkami, Greg Monroe pa s 14 točkami in 13 skoki.

Ena najuspešnejših ekip v zgodovini lige NBA Los Angeles Lakers nadaljuje s slabimi predstavami in porazi. Tokrat so svojega že šestnajstega, zmagali so le trikrat, doživeli v Atlanti. Bolj napeto je bilo v Dallasu, kjer je James Harden s 25 točkami (8 skokov in 9 podaj) v napeti končnici popeljal Houston do devete zmage, Dallas pa je ostal pri enajstih.

Ne spreglejte