Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
24. 7. 2012,
8.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 24. 7. 2012, 8.37

8 let

Jagodnik: Nočem, da je videti, kot da prihajam s plaže

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri 38 letih Goran Jagodnik še vedno izžareva željo po igranju košarke na profesionalni ravni. Najraje bi ostal član Olimpije, že zdaj pa zre proti morebitnim košarkarskim poklicem po karieri.

Leta 1992 se je začela profesionalna kariera Gorana Jagodnika, ko je zaigral za Koper, vse do danes pa je branil barve trinajstih klubov. Čeprav je imel v minuli sezoni težko operacijo in šteje 38 pomladi, še vedno vidi sebe na parketu z žogo v roki. Najraje bi igral za Olimpijo, katere član je bil v zadnjih dveh sezonah.

Videli smo ga lahko tudi v družbi direktorja ljubljanskega kluba Janija Möderndorferja v Domžalah na tekmi slovenske mlade reprezentance, vendar pravi "Jagoda", da je bil to slučaj. "Čakam, kaj se bo zgodilo. Še bi igral. Imam voljo in sem spočit. Dal bom skozi dobre priprave in verjamem, da lahko še igram. Za začetek se pripravljam v Kopru, toliko, če me kdo pokliče, da ne bo videti, kot da sem prišel ravno s plaže," je šaljivo povedal Jagodnik.

"Ko ni uspehov, lahko daš karto zastonj, in ne bo nobenega"

Nima pa krilni košarkar še namena zaključiti kariere. Vsem košarkarjem je za zgled, da se pri teh letih še meri z mlajšimi igralci, katerim bi lahko bil tudi oče. "Še bom igral, vprašanje pa je, kako bo z Olimpijo. Iščem tudi druge možnosti. Za enkrat resnih ponudb ni. Vedno je tako, da se najprej podpisujejo na tržišču milijonske pogodbe, avgusta in septembra pa pridemo na vrsto mi, da zapolnimo luknje," se pošali Jagodnik, ki bi rad videl, da bi se Olimpija le pobrala: "To je stvar dobre volje, da se usedejo skupaj ti ljudje in zaplujejo v isto smer. Olimpija ni le ljubljanski klub, temveč vseslovenski. Ko so bili uspehi, so prihajali ljudje od povsod. Primorci in Štajerci so me prosili za karte. Ko ni uspehov, pa jim lahko daš karte zastonj, in ne bo nobenega."

Se pa je Goran podal nedolgo nazaj tudi v menedžerske vode, vendar še ni konkretno zajadral v to smer, saj ima pred seboj še aktivno košarkarsko pot. "Nekaj malega se ukvarjam kot agent. Sem na začetku in je to nekako moj hobi in nov izziv. To ni ravno za nas, ki smo premalo agresivni. Uspehov še ni. Iščem malo, kaj bi počel po karieri. Zagotovo pa je, da bom ostal v košarki," je še dejal Jagodnik, ki si z Jako Lakovičem deli prvo mesto na lestvici z največ nastopi v slovenski članski reprezentanci – zaigrala sta na 75 tekmah.

Ne spreglejte