Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
12. 7. 2011,
18.14

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Janez Drvarič Memi Bečirović

Torek, 12. 7. 2011, 18.14

4 leta, 3 mesece

J. Drvarič: Erazmov prihod pomemben za vso Slovenijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Afera Lorbek" je v zadnjih dneh razburkala slovensko športno javnost. Pozitiven razplet pozdravljata Janez Drvarič - prvi selektor, ki je vodil Slovenijo na EP - ter lanskoletni Memi Bečirović.

Odgovori Erazma Lorbka glede nastopa na evropskem prvenstvu v Litvi so se menjavali praktično iz dneva v dan. Ne vem-u je sledil nedeljski ne in sedaj torkov da, ki je pomenil, da bo Slovenija na evropskem prvenstvu imela veliko bolj kakovostno reprezentanco, saj Erazem Lorbek spada med najboljše evropske košarkarje. To je pritrdil tudi selektor Slovenije na EP 1993 Janez Drvarič, ki je takrat nasledil Zmaga Sagadina – slednji je vodil Slovenijo v kvalifikacijah za OI 1992. "To je velik plus, da bo Erazem igral za reprezentanco. Vesel sem zanj kot tudi za izbrano vrsto. Zelo dobro sem ga spoznal, ko je bil še mlad košarkar. Zadnje dogajanje je bilo veliko breme zanj. Koristno je, da je bil najden dogovor in da bo Slovenija močnejša z njim. Do te rešitve je prišlo relativno hitro, zato mislim, da bodo soigralci razumeli njegov položaj in ga tudi sprejeli. Časa je še dovolj. Smo šele na začetku priprav. Po mojem mnenju je pomembno, da se je priključil in mislim, da bodo uredili stvari znotraj ekipe. Z njim bo Slovenija močnejša na evropskem prvenstvu. To je pomembno za celotno slovensko košarko kot tudi za njegove soigralce. Uspeh na EP bo namreč za njih bistvenega pomena."

Zadnji odgovor Erazma Lorbka pozdravlja tudi lanskoletni selektor Memi Bečirović, ki na svetovnem prvenstvu v Turčiji ni mogel računati na najstarejšega od bratov Lorbek. Takrat mu je obljubil, da bo letos zaigral v Litvi, vendar se je reprezentančna pot medtem za Memija morala končati. "Žal bi mi bilo, če Erazem ne bi igral za reprezentanco. On mora naslednjih nekaj let voditi to reprezentanco – zaradi njegove kakovosti in mladosti. Počasi bo prišlo do zamenjave generacije. Zato mi je bilo toliko bolj žal, ko sem slišal, da ne bo igral. Zdaj je super, da je v ekipi. Potrebovali bi ga že lani. Lahko rečemo, da je eden vodilnih igralcev v Sloveniji, če ne celo vodilni. S kakovostjo ter širino veliko pripomore ekipi. To je velik plus, da bo igral za Slovenijo. Meni je lani navedel vzroke, zakaj ga ne bo v Turčijo in vzporedno obljubil, da bo letos igral," pa je svoj pogled na vso zgodbo podal oče Sanija Bečirovića.

Ne spreglejte