Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 5. 2009,
15.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 15. 5. 2009, 15.12

8 let, 5 mesecev

Ivković razkril karte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Selektor srbske košarkarske reprezentance, ki se bo na septembrskem evropskem prvenstvu na Poljskem pomerila tudi s slovensko izbrano vrsto, je objavil ožji seznam kandidatov. Brez Miličića in Jarića.

Legendarni Dušan Ivković, ki je vodil tudi nepozabno jugoslovansko reprezentanco tik pred razpadom države, je prehitel nekdanjega "varovanca" Jureta Zdovca, s katerim se bo soočil na Poljskem, in objavil seznam kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu.

Slednji je vključuje kopico uveljavljenih košarkarjev, ki igrajo vidno vlogo v evropskih klubih, izkušeni "Duda" pa je med drugim izpustil člana Memphisa Darka Miličića in Marka Jarića. Zato pa se je na listi štirinajstih imen znašel prvi strelec evrolige Igor Rakočević, ki uradno še ni potrdil sodelovanje pri projektu "EuroBasket 2009". Poleg ostrostrelca Tau Ceramice so na Ivkovićevem seznamu še: Miloš Teodosić (Olympiacos), Stefan Marković (Hemofarm), Vule Avdalović (Pamesa), Milenko Tepić (Partizan), Uroš Tripković (Partizan), Dušan Kecman (Panathinaikos), Novica Veličković (Partizan), Zoran Erceg (Olympiacos), Ivan Radenović (Panellinios), Luka Bogdanović (Joventut), Nenad Krstić (Oklahoma), Kosta Perović (Pames) in Boban Marjanović (Hemofarm).

Poleg omenjenih bodo vabilo na zbor prejeli še štirje košarkarji iz reprezentance za univerzijado, ki bo poleti potekala v Beogradu.

Ne spreglejte