Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
9. 10. 2009,
16.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 9. 10. 2009, 16.02

8 let

Helios in Olimpija želita skalpa Zadra in Cedevite

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto se bo začelo popotovanje košarkarjev Uniona Olimpije ter Heliosa po jadranski magistrali. Domžalčani v 1. krogu lige NLB gostijo novinca Cedevito, Ljubljančane čaka test pri Zmagu Sagadinu.

Pogled na lestvico iz sezone 2008/09 ni bil za Union Olimpijo ter Helios nič kaj prijeten. Slovenski državni prvaki so končali regionalno tekmovanje na skromnem osmem, Domžalčani pa na dvanajstem mestu, zato so v obeh taborih odločni, da v novi sezoni naredijo korak ali pa celo dva višje.

Vendar obe slovenski ekipi že v prvem krogu čakata izjemno težki nalogi. Union Olimpija bo gostovala na nič kaj prijetnem teritoriju pri Zadru (sobota ob 16. uri), kjer ima glavno besedo Zmago Sagadin, oslabljeni Helios pa bo gostil novinca Cedevito (sobota, 18.00), ki je občutno okrepil kader in ima visoke cilje v regionalnem tekmovanju. "Čaka nas težko gostovanje v Zadru. Vemo, da ima Zadar dobro ekipo, ki je letos izjemno pripravljena na novo sezono. Ne glede na vse naše težave s poznim uigravanjem sledimo svojim ciljem. To pomeni, da gremo na prvi tekmi sezone, ki resda še ne more biti pravi pokazatelj vrednosti obeh ekip, na zmago," pred prvo tekmo pravi trener Uniona Olimpije Jure Zdovc, ki bo imel na voljo vse svoje igralce.

Na drugi strani pa Rado Trifunovič še ne bo mogel računati na poškodovane Domna Žeraka, Željka Zagorca ter Žigo Zagorca. Slednji naj bi se vrnil sredi meseca na tekmi proti Partizanu, medtem ko naj bi prva dva zaigrala ob koncu oktobra. "Cedevita ima odlične posameznike, ki sicer še niso najbolj vkomponirani v ekipo. Tu vidim našo prednost. Pozorni bomo morali biti na vse posameznike, saj lahko igralci, kot je Anderson na mestu organizatorja igre, sami odločijo tekmo. Verjamem pa, da bo Cedevita, ko se bo uigrala, izjemno nevarna ekipa. Sobotna tekma je prva v novi sezoni in je zato specifična. Naša prednost so tudi navijači, pred katerimi želimo dobro začeti novo sezono lige NLB," pa pred prvim obračunom v ligi NLB pravi direktor Heliosa Lado Gorjan.

Ne spreglejte