Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
10. 7. 2015,
9.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Petek, 10. 7. 2015, 9.28

8 let

Goran Dragić ni bil požrešen, saj pred seboj vidi poseben prstan

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na veliko veselje slovenskih ljubiteljev košarke in privržencev Miamija je Goran Dragić s klubom s Floride sklenil petletno sodelovanje, pri sklepanju pogodbe pa se je oziral še za mamljivo nagrado.

Čeprav bi lahko Goran Dragić iztržil še višjo pogodbo, kot jo je z Miamijem – po poročanju ameriških medijev je ovrednotena na 85 milijonov tamkajšnjih dolarjev bruto (77 milijonov evrov) ‒, se je odločil, da nekoliko spusti svojo ceno.

Dodatno bi lahko zaslužil še približno 20 milijončkov, vendar si želi, da bi z Miamijem osvojil naslov prvaka lige NBA in si tako na roko nadel šampionski prstan, kar je do zdaj od Slovencev dvakrat uspelo Benu Udrihu in Sašu Vujačiću ter enkrat Rašu Nesteroviću. Prav v to bitko se je predsednik Pat Riley podal in sestavil kakovostno moštvo, ki se bo lahko spogledovalo z naslovom prvaka lige ABA. Imena Dragić, Dwyane Wade, Luol Deng, Chris Bosh, Hassan Whitedise, Gerald Green imajo dober temelj za višji domet.

Lahko bi iztržil tudi več, vendar ga zanima prstan

"Oče in mama sta me učila, da denar ni vse. Še vedno sem sklenil dober posel. Lahko bi dobil več, vendar ni pomembno," je ob podpisu pogodbe povedal Dragić, ki bo v prihodnjih petih letih, če bo izkoristil vso pogodbo, na teden tako prejel približno 325 tisoč ameriških dolarjev bruto (295 tisoč evrov). Ko je izustil te besede, mu je predsednik Riley potisnil v roke 20-dolarski bankovec, ker se je žrtvoval za klub in nekoliko spustil svojo ceno.

Dragić je s tem podpisom pokazal in dokazal, da je v izjemno zahtevnem svetu, kot je košarka, s trdim delom mogoče priti tako daleč. Ni bilo malo takšnih, ki so ga že odpisali, a je v vztrajal, se trdno držal lastne skromnosti, na parketu mu je uspelo prepričati poslovneže ter veljake v Ameriki. Prav zaradi njega se bo marsikateri slovenski otrok, mladenič še bolj zavzeto loteval stvari, saj je številnim odprl pot in pokazal, da lahko z marljivostjo prideš zelo daleč.

Kaj pa številka 145 milijonov?

Če je že njegova pogodba za nas ekstremna, kaj bi potem šele rekli v primeru Anthonyja Davisa, ki je z New Orleans Pelicans prav tako sklenil petletno zvestobo. Odlični ameriški center bo za to obdobje prejel vrtoglavih 145 milijonov dolarjev bruto (131 milijonov evrov), kar v povprečju znaša 29 milijonov zelencev (26 milijonov evrov) na sezono. Znesek, ki je za navadne smrtnike nedosegljiv.

LeBron James je prav tako podaljšal pogodbo s Clevelandom za dve leti, na leto pa bo prejel dobrih 23 milijonov dolarjev bruto (20,8 milijona evrov).

Sicer je bilo v letošnjem prestopnem roku kar nekaj ekstremnih podpisov pogodb, ob katerih so bili omenjeni visoki zneski, ti pa bodo šli v prihodnje še v višave, saj se bodo proračuni klubov še povečali.

Ne spreglejte