Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 7. 2011,
20.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 17. 7. 2011, 20.32

8 let

Erazem Lorbek obiskal mlade košarkarje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentant Erazem Lorbek, ki je v zadnjem tednu dvignil veliko prahu z (ne)igranjem za Slovenijo, si je pred ponedeljkovim zborom vzel čas za mlade košarkarje.

Eden najboljših slovenskih košarkarjev v zadnjem obdobju in član katalonske Barcelone, Erazem Lorbek, je še nedavno javnosti zatrjeval, da ne bo igral v reprezentanci, nato pa v pretekli torek presenetil sedmo silo in Slovenijo z odločitvijo, da bo vendarle pomagal Sloveniji na EP v Litvi. Odločitev, ki veliko pomeni za slovensko moštvo, saj je Erazem sila pomemben člen na parketu. Hkrati pa je tudi vzor mnogim mladim košarkarjem.

Pred ponedeljkovim zborom in začetkom drugega dela priprav na Ptuju si je tako starejši izmed bratov Lorbek vzel čas za obisk enega izmed poletnih košarkarskih taborov, ki se letos odvija v Savudriji. Počitnice so v polnem razmahu in trenutno v Savudriji športno in brezskrbno preživlja dni blizu 50 otrok, mladih nadebudnih košarkarjev iz košarkarskega kluba Parklji, med njimi tudi tri dekleta, starih med 7 in 12 let.

Pod vodstvom Sebastjana Kopitarja iz Mini Športa ter trenerjev Blaža Babiča, Žige Novaka ter športnega direktorja Parkljev Toneta Corela, se otroci učijo košarkarskih elementov in seveda počnejo še marsikaj drugega. A še posebej veselo je bilo v soboto, ko jim je nekaj časa namenil Erazem Lorbek. Medtem ko so otroci pokramljali z gostom – Erazmom Lorbkom, jim je le-ta dal marsikateri nasvet in seveda delil veselje z njimi ob podpisovanju avtogramov.

Lorbka že v ponedeljek popoldan čaka začetek misije Litva 2011. Se spomnite Poljske pred dvema letoma, ko je Slovenija za las obstala tik pod stopničkami? Tudi letos bo Slovenija dihala z njimi, tako mladi košarkarji, med njimi člani Parkljev, kot starejši ljubitelji športa.

Ne spreglejte