Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
5. 9. 2016,
9.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Edo Murić Slovenija kvalifikacije EuroBasket 2017

Ponedeljek, 5. 9. 2016, 9.29

6 let, 7 mesecev

Edo Murić poudarja, da si česa takšnega ne smejo nikoli več dovoliti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017 je bilo pričakovati, da se bosta za prvo mesto v skupini E udarili Slovenija in Ukrajina. Obe sta bili v uvodnih dveh krogih uspešni. Izbranci Igorja Kokoškova so preskočili Bolgare, ki pa so jim dodobra ponagajali.

Edo Murić je bil proti Bolgarom spet razpoložen za igro. K zmagi s 83:78 je prispeval 19 točk in zbral osem skokov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Edo Murić je bil proti Bolgarom spet razpoložen za igro. K zmagi s 83:78 je prispeval 19 točk in zbral osem skokov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ko je Slovenija na gostovanju v Botevgradu večkrat vodila za 14 točk, je bilo pričakovati, da se bo od Bolgarije dokončno odlepila. A slovenski košarkarji so zaradi padcev gostiteljem dali priložnost, da so se celo spogledovali z zmago.

Na koncu so bili s 83:78 pričakovano vendarle uspešni Slovenci, selektor Igor Kokoškov pa se je tekme dotaknil z naslednjimi besedami: "Moramo biti zadovoljni, ker smo tekmo dobili. To je najpomembneje. Zagotovo nismo odigrali dobre tekme, igramo lahko veliko bolje. Na trenutke smo odigrali zelo neodgovorno in Bolgare vrnili v igro. Izgubili smo veliko žog, kar se plača proti vsakemu nasprotniku. Bolgarija je igrala agresivno, na robu osebne napake, mi pa nismo našli načina za odgovor na to agresivnost. Bili smo nekoliko utrujeni in morda nekoliko nervozni zaradi pomembnosti tekme. Vem, da lahko igramo veliko bolje."

Kako na EuroBasket 2017?

Na evropsko prvenstvo bodo odpotovale najboljša reprezentanca iz skupine in štiri najboljše drugouvrščene ekipe iz sedmih kvalifikacijskih skupin. Slovenija nastopa v skupini E skupaj z Bolgarijo, Kosovom in Ukrajino.
 

Lestvica 2/6 tekem

1. Slovenija 2 tekmi - 4 točke
2. Ukrajina 2 - 4
3. Bolgarija 2 - 2
4. Kosovo 2 - 2

Slovenski košarkarji so proti Bolgarom izgubili kar 23 žog, kar je bil eden od razlogov, da je tekmec našel stik in skušal pripraviti presenečenje, ki mu na srečo ni uspelo.

"Ne glede na zmago nismo veseli, ker nismo bili tisti pravi"

Zmage je bil vesel, ni pa bil zadovoljen s tem, kako so igrali. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zmage je bil vesel, ni pa bil zadovoljen s tem, kako so igrali. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Preprosto smo bili vso tekmo v podrejenem položaju. Upali smo, da bodo Bolgari zgrešili odprte mete. Ne glede na zmago nismo veseli, ker nismo bili tisti pravi. Lahko bi se zgodilo, da bi tekmo na koncu tudi izgubili. Bolgari so igrali sijajno, samozavestno, za sabo pa so imeli tudi navijače v dvorani. To tekmo moramo čim prej pozabiti, pogledati svoje napake in si jih nikoli več dovoliti," je dejal Edo Murić, ki je še drugo tekmo zapored prikazal dobro predstavo.

Po statističnem indeksu je bil najboljši igralec tekme. Številka 25 pove, da je bil racionalen, pohvalil pa se je lahko z 19 točkami (met iz igre 6/9, prosti meti 5/5), osmimi skoki in tremi podajami. Ob njegovi prisotnosti na parketu je Slovenija v primerjavi z Bolgari pridobila kar 17 točk.

Odličen drugi polčas je imel kapetan Goran Dragić, ki je v tem delu igre dosegel vseh 20 točk.

Nov preizkus v sklopu kvalifikacij za evropsko prvenstvo slovenske košarkarje čaka v sredo ob 20. uri, ko bodo v celjskem Zlatorogu gostili Ukrajino, ki je po dveh tekmah prav tako stoodstotna. Prav obračuna med tema nasprotnikoma bosta najverjetneje odločala o zmagovalcu skupine E.

Ne spreglejte