Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
5. 10. 2014,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krka Cedevita

Nedelja, 5. 10. 2014, 9.59

8 let

Dvoboj državnih prvakov Krki: Uspelo nam je, osvojili smo točki in gremo naprej

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novomeščanom je v dvorani Leona Štuklja uspelo presenetiti Cedevito. Aleksander Đikić opozarja, da bodo tekme, v katerih bodo favoriti, težje, gostujoči Veljko Mršić pa je izpostavil domače navijače.

Odličen drugi polčas je bil usoden za podprvake lige ABA v Novem mestu. Krka je po petkovi zmagi Olimpije proti Ciboni vpisala drugo slovensko zmago proti zagrebškim klubom v prvem krogu.

"Presenetili smo Cedevito. Mogoče je celo prvi favorit, da osvoji ligo ABA oziroma se spet uvrsti v Evroligo. Mi smo v drugem polčasu naredili vse, kar smo lahko. Zadržali smo jih na 25 točkah, kar je 22 manj kot v prvem polčasu. V tretji četrtini smo dobili samo osem točk," je bil zadovoljen Aleksandar Đikić. Razveselil ga je predvsem dober skok. Novomeščani so Cedevito nadskakali kar za deset skokov (31:21).

"Uspelo nam je, osvojili smo točki in gremo naprej. Težje bodo tekme, ki jih bomo morali dobiti. V tej nismo bili favoriti," umirja žogo Đile, ki tokrat ni mogel računati na Nebojšo Joksimovića, za razliko od superpokalnega dvoboja pa je premiero v dresu državnih prvakov dočakal Alexis Wangmene, ki je ob debiju pokazal dobro predstavo in končal pri osmih točkah.

Niso imeli dogovora za Armsteada

Cedevita je v Novo mesto pripotovala brez glavnega trenerja Jasmine Repeša, ki ima pljučnico. Na njegov stolček je začasno sedel pomočnik , ki pa ni bil kos tekmecu v dvoboju državnih prvakov Slovenije in Hrvaške.

"Nismo imeli odgovora na igro Armsteada, ki je bil res odlično razpoložen. Prvi polčas smo solidno odigrali, predvsem v napadu. Po odličnem vstopu Krke v tretjo četrtino, ko se je prebudilo še občinstvo, se nam je roka skrajšala, nehali smo zadevati in Krka je to izkoristila," je dejal Mršić, ki v drugem polčasu ni mogel računati na prvega dirigenta igre Cedevite in hrvaške reprezentance Roka Ukića, ki je začutil bolečino v mišici. "Pred nami je še dolga sezona, zato bi bilo noro tvegati, da bi se zdaj resneje poškodoval. Se je pa v prvem polčasu dobro videlo, koliko nam pomeni," je še dejal Mršić.

Cedevita bo tudi v drugem krogu, ki se začenja že v torek, igrala v Sloveniji, saj odhaja v Stožice k Olimpiji.

Ne spreglejte