Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
16. 8. 2018,
18.34

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić LeBron James

Četrtek, 16. 8. 2018, 18.34

5 let, 8 mesecev

Dončić dal vedeti, katero osebo si najbolj želi videti nasproti sebe

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

1

Luka Dončić | Luka Dončić se veseli igranja proti LeBronu Jamesu. | Foto Sportida

Luka Dončić se veseli igranja proti LeBronu Jamesu.

Foto: Sportida

Čez dva meseca se bo začela nova sezona lige NBA, veliko oči pa bo uprtih v novince, ki se bodo krstno preizkusili v najmočnejši ligi na svetu. Luka Dončića in preostale so med drugim povprašali, kdo bo po njihovem mnenju novinec leta. Član Dallas Mavericks ni izbral sebe.

Pri ameriški medijski hiši ESPN so novincem zastavili različna vprašanja, ki so povezana z njihovim vstopom v ligo NBA. Eno od njih je bilo, kateremu igralcu si bodo najbolj želeli zreti iz oči v oči.

Slovenski košarkar Luka Dončić, ki ga je Atlanta kot tretjega izbrala na naboru, nato pa ga je v svoje vrste zvabil Dallas, je navedel zvezdnika, ki je nedavno zamenjal sredino in bo v novi sezoni igral za Los Angeles Lakers: "Brez dvoma proti LeBronu (LeBron James, op. a.)"

LeBrona je izbral tudi Mo Bamba, ki je pristal v klubu Orlando Magic: "Veselim se igranja proti najboljšemu igralcu in to je LeBron. Ni veliko ljudi, ki lahko rečejo, da so igrali proti Kobeju Bryantu ali Michaelu Jordanu. Vsak, ki je, ima zgodbo o njima. Zato si najbolj želim igrati proti LeBronu."

Luka Dončić
Sportal Mama Luke Dončića vložila kazensko ovadbo: nekdo je ponaredil njen in sinov podpis

Luka izbral Aytona in Jamesa

Po mnenju Luke Dončića bo novinec leta Deandre Ayton. | Foto: Getty Images Po mnenju Luke Dončića bo novinec leta Deandre Ayton. Foto: Getty Images Mlade košarkarje, ki bodo odprli vrata najmočnejše lige na svetu, so prav tako pobarali, kdo bo po njihovem mnenju najboljši novinec leta. "Sebe ne morem izbrati," se je najprej vprašal Marvin Bagley III., ki so ga Sacramento Kings izbrali kot drugega na naboru. Nato je nadaljeval: "Če že moram izbrati, bom izbral soigralca Harryja Gilesa. Videl sem ga, kako dela. Ko igra brez razmišljanja, je res dober."

In koga je izbral Luka? "Rekel bi Deandre Ayton. Na naboru je bil prvi izbor. Visok je, močan. Sposoben je več stvari."

Luka Dončić
Sportal Američan se je Dončiću opravičil

Tisti najvišje uvrščeni na naboru bodo v prihodnjih sezonah tudi dobro zaslužili. Ayton je že zapravil nekaj denarja, in sicer za svojo mamo: "Kupil sem ji hišo. Njen odziv je bil neprecenljiv. Ni mogoče poplačati vsega, kar mi je omogočila, vendar se trudim. Da je brez stresa. Živi približno od pet do deset minut stran od lastnika kluba. V tej soseski je tudi soigralec Devin Booker."

Novince se povprašali, kdo bo po njihovem mnenju MVP (najkoristnejši košarkar) prihodnje sezone, in Luka je odgovoril kot pri prvem vprašanju: "LeBron James. Mislim, da mu bo pri Lakers težje. So mlada ekipa, vendar je to še vedno LeBron."

Luka Dončić in Goran Dragić
Sportal Dragić in Dončić se bosta dodobra načakala
Luka Dončić
Sportal Dončić dobil podpisan dres legende svetovne košarke
Ne spreglejte