Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2012,
21.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Helios Domžale Union Olimpija

Nedelja, 1. 4. 2012, 21.37

8 let

Domžalčani visoko vodili, a izgubili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji domžalskega Heliosa so v 3. krogu lige Telemach za prvaka izgubili proti Union Olimpiji z 59:65 (20:17, 38:28, 50:49).

Obe ekipi sta pred današnjo tekmo imeli po dve zmagi v ligi za prvaka, tretje pa so se na koncu veselili Ljubljančani, ki so s šestimi točkami zdaj na vrhu lestvice. Kljub temu, da so Domžalčani po prvem polčasu vodili za deset točk, pa so na koncu klonili. Najboljši strelec tekme je bil Klemen Prepelič s 17 točkami.

Po začetnem vodstvu Heliosa je Olimpija po dobrih treh minutah prišla do prvega vodstva (6:4). Domžalčani so nekaj minut lovili svoje tekmece, z dvema zaporednima metoma za tri točke pa je Prepelič domače popeljal do vodstva s 14:13. Helios je hitro rezultat še povišal, bilo je 20:13, do konca četrtine pa so gosti vendarle uspeli nekoliko znižati zaostanek, po prvi četrtini pa je bilo 20:17.

Težave Ljubljančanov v napadu so se nadaljevale, Helios pa je znal kaznovati nezbranost tekmecev, po ukradeni žogi in protinapadu Prepeliča je Helios spet hitro ušel (24:17). Domžalčani so v drugi polovici druge četrtine svojo prednost še dodatno povišali, tudi v zaključku prvega polčasa pa Domžalčani niso dovolili, da bi se Ljubljančani kaj bolj približali. Na odmor sta obe ekipi odšli pri rezultatu 38:28.

Helios je prednost v tretji četrtini povišal na +12 (40:28), nato je Olimpija zaostanek prepolovila, po petih minutah nadaljevanja pa je bilo na semaforju 42:39 za domače igralce. Po zaslugi delnega izida 18:2 je Ljubljančanom uspelo povesti, od 28. minute naprej so vodili s 46:44. Helios je do konca še enkrat več povedel, pred zadnjo četrtino je imel točko prednosti (50:49).

Skoraj štiri minute sta se obe moštvi menjavali v vodstvu, gosti pa so nato le prišli do vodstva 56:52. Helios svojih priložnosti ni znal izkoristiti, Olimpija pa je brez težav držala prednost petih ali šestih točk. Nekaj slabih sekund je bilo dovolj, da so se Domžalčani spet povsem približali. A jim nov preobrat ni uspel.

Obe ekipi bosta na parket spet stopili v sredo. Helios bo doma gostil Krko, Union Olimpija pa bo v dvorani Stožice pričakala košarkarje iz Šentjurja.

Ne spreglejte