Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 1. 2008,
21.20

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 6. 1. 2008, 21.20

8 let, 5 mesecev

Celjskim košarkaricam petič pokalna lovorika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Konec tedna je v Kranjski Gori potekal finalni turnir ženskega pokalnega tekmovanja, v finalu pa sta se drugič zapored pomerili ekipi celjskega Merkurja in Hita Kranjske Gore.

Prestižni naslov so si z zmago po podaljšku s 70:59 še četrtič zapored, skupno pa petič, priigrale štajerske košarkarice. Najboljša igralka finalnega turnirja je bila Lucija Čonkova, češka Slovenka v vrstah Merkurja, ki je v velikem finalu zbrala 25 točk in 8 skokov.

Pred številnimi gledalci je bila odigrana finalna tekma ženskega pokala, na kateri je po dramatični končnici rednega dela in podaljšku zmago slavila gostujoča ekipa Merkurja. Celjanke so si tako priigrale četrti zaporedni ter skupno peti pokalni naslov.

Začetno prevlado na dvoboju so imele Štajerke, ki so si kmalu priborile 8 točk prednosti (15:7). Tri minute pred koncem prve četrtine je udarec prejela njihova košarkarica Eva Komplet, ki je odšla na klop in v nadaljevanju tekme ni več zaigrala. To so dobro izkoristile Gorenjke, ki so z delnim rezultatom 13:4 do konca uvodne četrtine prešle v vodstvo z 20:19. V drugi četrtini smo videli veliko zgrešenih metov, vseeno pa so se kranjskogorske košarkarice "odlepile" na najvišjih 7 točk prednosti (35:28). Veselje ni trajalo dolgo, saj je Merkur hitro nanizal rezultat 6:0.

V drugem polčasu se je živčna igra z veliko izgubljenimi žogami nadaljevala, kar niti ne čudi, saj je šlo za zelo pomemben dvoboj in vložek je bil zelo velik. Košarkarice Hita Kranjske gore so prednost v svojih rokah zadržale vse do 26. minute, ko so Celjanke izid poravnale na 41:41.

Proti koncu sta imeli obe ekipi možnost priti do zmage, a ponujenih priložnostih košarkarice niso znale izkoristiti. Čonkova je sicer sekundo pred koncem neuspešno metala za zmago, zato je sledil podaljšek. Dodatnih pet minut igralnega časa je bilo popolnoma v znamenju Merkurja. Celjanke so dosegle 10 zaporednih točk, kar jim je na koncu tudi prineslo tako želeno zmago in tudi prvo lovoriko v letošnji sezoni.

Na koncu tekme je bila na vrsti še slavnostna podelitev kolajn in pokala iz rok predsednika Košarkarske zveze Slovenije Dušana Šešoka. Za najboljšo igralko finalnega turnirja je bila razglašena Lucija Čonkova (Merkur Celje), najboljša strelka pa je postala Lidija Bečanović (Hit Kranjska Gora), ki je skupaj dosegla 40 točk.

Ne spreglejte