Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 6. 2008,
7.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 6. 2008, 7.47

8 let

Boston kraljuje na domačem parketu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Boston je v drugi finalni tekmi lige NBA proti Los Angelesu vknjižil še drugo zmago pred domačim občinstvom. Pri ''keltih'' je izstopal Paul Pierce z 28 točkami.

Ko je po tretji četrtini Banknorth Gardnu v Bostonu na semaforju pisalo 83:61, so navijači zeleno-belih bržkone že vpisali novo zmago nad večnimi tekmeci Jezerniki iz Los Angelesa. A tem je v zadnji četrtini na krilih Kobeja Bryanta (13 od skupno 30 točk) skorajda uspel neverjeten preobrat.

Prvi zvezdnik kalifornijske ekipe je namreč 38 sekund pred koncem tekme z uspešno izvedenima prostima metoma zaostanek znižal na vsega 102:104. "Ta četrtina je vsekakor nek temelj, na katerem lahko gradimo. Igrali smo bolj agresivno in tako moramo igrati tudi v prihodnje. Njim je uspelo izkoristiti prednost domačega igrišča, zdaj je na nas, da jim vrnemo z enako mero," je po tekmi dejal Bryant.

Eden izmed junakov preobrata bi lahko postal tudi Vujačić, ki je 14 sekund pred koncem poskusil z metom za tri točke (znižal bi na 105:106), toda najboljši mož Bostona Paul Pierce (28 točk) mu ga je blokiral. "Imel sem povsem prost met, toda Pierce se je kar naenkrat pojavil pred mano. Poskusil sem, tudi občutek sem imel dober. Ampak blokiral mi je met, ki bi bil lahko uspešen ali pa tudi ne," je pojasnil Vujačić, ki je v zadnji četrtini zadel dve trojki.

Ob Pierceu se je kot Bostonovo skrito orožje tokrat predstavil rezervist Leon Powe, ki je v vsega 15 minutah tekmecem natrosil 21 točk in jih tako povsem presenetil. "Ah, to je pač moja služba in moram jo čim bolje opraviti. Ko me trener pokliče na parket, moram dati svoj delež. Tudi če mi ne bi dal priložnosti za igro, ne bi bilo konec sveta. Nenazadnje nisem človek, ki bi se sekiral, če ljudje pravilno izgovarjajo moje ime ali ne," je bil po tekmi skromen Powe.

Pri Keltih sta levji delež prispevala tudi Kevin Garnett (14 skokov) in Ray Allen s po 17 točkami, prav toliko pa jih je v nasprotni ekipi, ki bo gostila naslednje tri tekme, zabil tudi Pau Gasol, ki je dodal še deset skokov.

Ne spreglejte