Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
11. 7. 2012,
19.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 11. 7. 2012, 19.42

8 let

Blestel v Eurocupu, nov izziv - Maccabi (video)

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Maccabi je ostal zvest tradiciji podpisovanja pogodb z ameriškimi košarkarji. Potem, ko jo je podaljšal Devin Smith, so pripeljali Nicka Canerja-Medleyja. Veteran Andy Panko se seli v grški Pao.

Nick Caner-Medley (1983, 203 cm) je bil v pretekli sezoni član Valencie, s katero je igral v Eurocupu in se prebil vse do finala, tam pa je bil na koncu močnejši ruski Khimki. V finalu je sicer odigral sijajno, saj je dosegel 23 točk in dodal še 11 skokov ter s tem izenačil najboljši indeks v finalih (38). Izbrali so ga tudi v prvo peterko drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja, v sezoni 2010/11 pa je bil v španskem prvenstvu izbran za igralca meseca. Pred Valencio in zdaj Maccabijem je igral še z klube Estudiantes, Cajasola, Gran Canarie, Artland Dragonsov. Aprila je dobil azerbajdžanski potni list, zaradi česar v španskem prvenstvu ni igral kot tujec.

Drugi košarkar, ki je podpisal pogodbo v zadnjem času (skupaj pa četrti), je Sylven Landesberg (1990, 198 cm), prav tako ameriški igralec, ki pa ima po očetu izraelsko državljanstvo, kar bo Maccabiju prišlo zelo prav, saj lahko v domačem prvenstvu igrajo le štirje tujci, kar je za klub iz Tel Aviva velika težava. Landesberg že ima izkušnje z igranjem v Izraelu, saj je bil pretekli dve sezoni član Maccabi Haife, za katerega je dosegal 20,7 točke in 5,4 skoka na tekmo.

Veteran Panko v OAKO

To bo za Panka pri 34 letih prva sezona v evroligi. V pretekli je bil član Lagune Aro, pri kateri je dosegel osebno najboljšo sezono, saj je naštel 18,9 točke v španskem prvenstvu, kar mu je na koncu prineslo naziv najkoristnejšega igralca sezone. S tem je postal tudi najstarejši igralec, ki mu je to uspelo. Panathinaikos ne bo njegov prvi grški klub, saj je v svoji dolgoletni karieri med drugim igral tudi za Paok.

Ne spreglejte