Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
20. 1. 2015,
22.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija Bayern Eurocup

Torek, 20. 1. 2015, 22.51

8 let

Aleš Pipan ne ve, zakaj se je to zgodilo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po porazu v 3. krogu drugega dela Eurocupa so košarkarji Olimpije objokovali slabo predstavo v drugem polčasu, v katerem so se znašli v povsem podrejenem položaju.

Prvi polčas je bil za Olimpijo sanjski, saj je favoriziranemu Bayernu natresla kar 53 točk, od tega sedem trojk. Izbranci Aleša Pipana so bili izjemno razpoloženi in dali navijačem upanje, da bi lahko v torek zvečer v Stožicah nemški predstavnik padel. Najvišje vodstvo je bilo 47:31, polčas pa so končali pri rezultatu 53:39.

A se je ob prihodu iz slačilnic videlo, da v očeh zeleno-belih ni več tiste prave energije. V naslednjih petnajstih minutah so dosegli pičlih 11 točk, izbranci Svetislava Pešića pa velikih 38 in kar naenkrat vodili s 77:64.

"Dober polčas je premalo, da bi premagal ekipo, kot je Bayern. V prvem nam je stekel met, dobro pa smo tudi skakali pod obema obročema. Držali smo razliko in bili strpni. Tako bi morali igrati vseskozi. Ne vem, zakaj je bila v drugem polčasu povsem drugačna slika. Narediti moramo analizo. Začeli smo slabo skakati, zaustavil se nam je met, globinske igre ni bilo in tudi ne mirnosti," je trener Olimpije Pipan iskal vzroke za poraz.

Gostje, ki so tekmo končali z zmago z 90:80, so imeli v svojih vrstah izjemno razpoložena visoka košarkarja Vladimirja Štimca in Johna Bryanta. Prvi se je lahko pohvalil s 24, drugi z 18 točkami, skupaj pa sta dosegla skoraj polovico točk svoje ekipe.

"Obramba visokih košarkarjev je bila zelo slaba. Oba znata dobro zadeti tudi od daleč. Za takšno obrambo potrebuješ agilne košarkarje. Halil Kanacević še ni bil povsem zdrav, Alen Omić pa sam ni zmogel," se je Pipan obrnil proti težavam, ki sta jih povzročala gostujoča centra.

Olimpija ima po treh krogih zdaj eno zmago, Bayern pa že tri in je na dobri poti, da si zagotovi vstop v končnico, medtem ko so Ljubljančani v težkem položaju.

Ne spreglejte