Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 9. 2008,
9.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 23. 9. 2008, 9.38

8 let, 5 mesecev

Abdur Rahim se poslavlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Dosedanji član kalifornijskega moštva Sacramento Kings Shareef Abdur-Rahim v prihajajoči sezoni ne bo sodeloval z Benom Udrihom. Slovo po dvanajstih sezonah.

Že v minuli sezoni je zaradi stalnih težav z desnim kolenom in kar dveh operacij nastopil na vsega šestih tekmah. Dober mesec dni pred novo sezono, ki bi bila zanj že trinajsta v bogati NBA karieri, pa je 31-letni krilni košarkar Shareef Abdur-Rahim naznanil dokončno slovo. "Bil sem pripravljen nadaljevati, a telo mi tega ne dovoljuje," pravi Abdur-Rahim, ki bo po igralski upokojitvi bržkone ostal v Saramentu, saj so mu dosedanji delodajalci že obljubili novo vlogo v klubu.

Shareef je led lige NBA prebil leta 1996 v Vancouvru, nato pa se je po petih sezonah preselil v Atlanto. Sledi selitev na zahod in nastopanje za Portland, dokler v sezoni 2005/06 ni oblekel Sacramentovega dresa. V ligi NBA je skupno nastopil na 830 tekmah in v povprečju dosegel dobrih 18 točk na tekmo. Najuspešnejši je bil v sezoni 1998/99, ko je na 50 tekmah v povprečju dosegel 23 točk. V ligi se sicer ni dokopal do lovorike, zato pa ima v domači zbirki zlato z olimpijskih iger 2000 v Sydneyju.

Ne spreglejte