Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2008,
18.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 17. 2. 2008, 18.07

8 let

Zmagovalec Pozzato, Bole sijajen drugi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Grossetu se je končala 1. kolesarska dirka Giro della Provincia di Grosseto katere zmagovalec je postal Filippo Pozzato. Slovenec Grega Bole sijajen drugi.

V današnji zadnji etapi so morali kolesarji prevoziti 4 kroge v okolici Grosseta. Že na enajstem kilometru so glavnini pobegnili Gerrit Glomser (Team Volksbank), Michele Gobbi (Preti Mangimi), Vladimir Duma (Ceramica Flaminia Bossini Docce) in Dmitri Nikandrov (Centri della Calzatura Partizan). Na 130. kilometru so imeli ubežniki skoraj pet minut prednosti pred glavnino. Vseeno to ni bilo dovolj in so bili še pred ciljnim šprintom (10 km do cilja) ujeti.

V ciljnem šprintu je bil najhitrejši Danilo Napolitano, ki je premagal klubskega kolega Mattia Gavazzija in kolesarja Liquigasa Filippa Pozzata. Pozzato je s tem le potrdil zmago v skupnem seštevku, v katerem se je na drugo mesto uvrstil Grega Bole. To je vsekakor sijajen uspeh za Gorenjca, ki je letos iz Save prestopil v Adrio Mobil. Že na svoji drugi dirki v kategoriji Elite je potrdil, da je tip zmagovalca. Lani je še nastopal v kategoriji kolesarjev do 23 let.

Bole: Vsa čast ekipi

''Vesel sem, da mi je uspel takšen rezultat. Vsa čast ekipi, ki je ves čas garala zame. Tudi danes sem želel šprintati, saj sem bil 300 metrov do cilja na šesti poziciji. Sledilo je krožišče, kjer sem se nekoliko ustrašil in priložnost za uspeh v etapi je splavala po vodi. Pozzata ne bi mogel premagati, tako da sem zadovoljen z 2. mestom,'' je za Sportal povedal Grega Bole.

Bole si je odličen rezultat priboril že v 1. etapi, ko je bil drugi v ciljnem šprintu. Konkurenca kolesarjev, ki so nastopali na dirki prve kategorije, je bila vrhunska, kar naredi dosežek Boleta še večji. Poleg 2. mesta v skupnem seštevku je Bole slavil v konkurenci mladih kolesarjev in osvojil modro majico.

Končni vrstni red:

1. Filippo Pozzato (Ita) Liquigas 13;06:38 2. Grega Bole (Slo) Adria Mobil +0:09 3. Mauro Santambrogio (Ita) Lampre 0:11 4. Alessandro Maserati (Ita) LPR Brakes 0:13 5. Leonardo Giordani (Ita) Ceramica Flaminia 0:14 6. Enrico Gasparotto (Ita) Barloworld 0:16 7. Luca Paolini (Ita) Acqua & Sapone 0:17 8. Robert Hunter (JAR) Barloworld 9. Claudio Corioni (Ita) Liquigas 10. Gerben Loewik (Niz) Rabobank … 17. Robert Kišerlovski (Hrv) Adria Mobil 24. Jure Zrimšek (Slo) Adria Mobil vsi isti čas 41. Marko Kump (Slo) Adria Mobil 1:27 42. Matej Gnezda (Slo) Radenska KD Finančna točka 52. Robert Vrečer (Slo) Radenska KD Finančna točka vsi isti čas 111. Tadej Valjavec (Slo) Ag2r-La Mondiale 1:48 119. Uroš Murn (Slo) Adria Mobil 2:27

Ne spreglejte