Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2014,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2014, 14.40

8 let

Žakljeva na dirki svetovnega pokala vrhunska četrta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tanja Žakelj je na četrti dirki svetovnega pokala v olimpijskem krosu v nemškem Albstadtu osvojila četrto mesto, Blaža Klemenčič pa je bila deveta.

Dvaindvajsetletna Francozinja, zmagovalka letošnje ženske različice cestne dirke Valonska puščica, je prepričljivo zmago slavila že pred tednom dni na Češkem, tudi danes pa je sicer še mlajša članica, ki pa nastopa med članicami, pokorila vso konkurenco. Na prvo mesto se je postavila že na prvem vzponu, nato pa razliko le še večala. Do drugega mesta je prišla Norvežanka Gunn-Rita Dahle Flesjaa, tretja pa je bila Švicarka Jolanda Neff.

Žakljeva je vse od starta vozila v skupini tekmovalk, ki so se borile za tretje mesto. Kljub temu, da je za nekaj trenutkov izgubila stik z njimi, je v zadnjih dveh krogih ulovila priključek, v drugi polovici zadnjega kroga pa prikolesarila do četrtega mesta.

"Po nekaj slabših uvrstitvah na prejšnjih tekmah sem tokrat uspela odmisliti visoka pričakovanja in se v popolnosti prepustiti kolesarstvu. Tekmice so mi na vzponih nekajkrat pobegnile, vendar sem jih na spustih vedno ujela. Zelo sem zadovoljna s četrtim mestom in zdaj komaj čakam na nove dirke," je dejala 25-letna Žakljeva.

Klemenčičeva je stik z najboljšimi držala v prvem krogu, nato pa nekaj časa izgubila in zdrsnila izven deseterice. Sredi dirke je začela pridobivati mesta, se prebila do devetega mesta, ki ga je izkušena slovenska reprezentantka znala zadržati.

Moško dirko je dobil Francoz Julien Absalon, ki je slavil tretjič v tej sezoni, skupno pa 29. v karieri. Po številu zmag v svetovnem pokalu v olimpijskem krosu je zdaj na prvem mestu, do danes je bil izenačen z Norvežanko Gunn-Rito Dahle Flesjoo in Američanko Julie Furtado.

Naslednji veliki test bo že čez teden dni, ko bo nemški St. Wendel gostil evropsko prvenstvo.

Ne spreglejte