Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 5. 2014,
21.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bradley Wiggins Kristijan Koren

Nedelja, 18. 5. 2014, 21.55

8 let

Wigginsu dirka po Kaliforniji, Koren osemnajsti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Britanec Bradley Wiggins je zmagovalec 9. kolesarske dirke po Kaliforniji (2.HC). Mark Cavendish zmagal zadnjo 8. etapo. Slovenec Kristijan Koren je dirko končal na 18. mestu v skupnem seštevku.

Dirka po Kaliforniji je znova potekala v lepem in vročem vremenu, kot je bilo to tudi lani. A letos vseeno ni bilo tako vroče kot na preteklih dveh izvedbah dirke.

Lanska dirka po Veliki Britaniji je bila zadnja dirka, na kateri je v skupnem seštevku slavil Bradley Wiggins. Štiriintridesetletni Britanec, ki bi na vse kriplje rad nastopil na letošnji dirki po Franciji, je na tokratni dirki pokazal izjemno pripravljenost. Tekmeci, s katerimi je pometel na posamični vožnji na čas v 2. etapi, ga niso mogli premagati niti na dveh zahtevnih gorskih etapah.

Slavil je suvereno zmago in tako še enkrat več dokazal, za kako izjemnega kolesarja gre. Aprila je na 9. mestu končal dirko Pariz-Roubaix in to kljub temu, da je marsikateri strokovnjak že vnaprej odpisal možnost, da bi Wiggins dirko lahko sploh končal. Na vse pretege skuša doseči, da bi ga uvrstili v ekipo za letošnjo dirko po Franciji, kjer bo zmago branil njegov moštveni kolega Christopher Froome.

Ampak to, da sta moštvena kolega, je tudi vse, kar imata omenjena kolesarja skupnega. Kljub temu, da z izjemo Frooma vsi kandidati ekipe Sky za Tour zelo zaostajajo za letošnjimi rezultati Wigginsa, ne gre pričakovati, da bo vodstvo ekipe tvegalo s tem, da Wigginsa uvrsti v ekipo za nastop na dirki.

Le Mark Cavendish je tisti kolesar, ki je na letošnji dirki slavil dve etapni zmagi. S tem je število letošnjih zmag povečal na osem.

Na dirki je nastopil tudi Kristijan Koren. Zanj je bil to že tretji zaporedni nastop na tej dirki, ki je še nikoli doslej ni končal tako visoko. Z 18. mestom je bil drugi najvišje uvrščeni kolesar ekipe Cannondale v skupnem seštevku dirke.

Boljši je bil George Bennett, ki je dirko končal na 16. mestu. Njun moštveni kolega Peter Sagan je osvojil zeleno majico najboljšega kolesarja v skupnem seštevku po točkah in zmagal predzadnjo etapo. Poleg tega je eno etapo končal na 2. ter eno na 4. mestu.

Ne spreglejte