Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2012,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bradley Wiggins kolesarstvo

Petek, 14. 12. 2012, 11.46

8 let

Wiggins med nominiranci za nagrado Laureus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Znani so letošnji nominiranci za nagrado laureus, ki jo bodo podelili 14. zapored. Zaključna prireditev bo 11. marca 2013 v glavnem mestu Brazilije.

Listo nominirancev sta prejšnji četrtek v Rio de Janeiru predstavila Edwin Moses, ki predseduje akademiji, ki podeljuje nagrade, in brazilska legenda formule 1 Emerson Fittipaldi. O tem, kdo bodo prejemniki "športnih oskarjev", bo odločalo 46 najboljših športnikov in športnic vseh časov. Med moškimi so za nagrado nominirani atleta Usain Bolt in Mo Farah, nogometaš Lionel Messi, plavalec Michael Phelps, voznik formule 1 Sebastian Vettel in kolesar Bradley Wiggins. Tudi med ženskami je šest nominirank. To so atletinje Jessica Ennis, Allyson Felix in Shelly Ann Fraser Pryce, smučarka Lindsey Vonn, plavalka Missy Franklin in igralka tenisa Serena Williams. Med tistimi, ki so se v letošnjem letu povzpeli med najboljše športnike na svetu, so nominirani plavalec Yannick Angel, atlet Kirani James, tenisač Andy Murray, nogometaš Neymar, plavalka Ye Shiwen in Gabby Douglas, ki nastopa v gimnastiki.

Nagrado podeljujejo tudi najboljši ekipi, najboljšemu povratniku ter najboljšemu športniku med invalidi. V tej kategoriji so nominirani Patrick Anderson (košarka), Daniel de Faria Dias (plavanje), Alan Fonteles Oliveira (atletika), David Weir (hitrostno dirkanje z vozički), Alex Zanardi (kolesarjenje s pomočjo rok) ter Johanna Benson (atletika). Pri moških je do zdaj največ nagrad prejel Roger Federer, ki ima doma štiri lovorike. Med ženskami je trikrat nagrado prejela Serena Williams, ki je nominirana tudi tokrat. Edini kolesar do zdaj, ki je prejel lovoriko, je bil leta 2003 Lance Armstrong. Letos so med nominiranci kar trije, ki prihajajo iz kolesarskih vrst. Poleg Wigginsa sta tu še Alex Zanardi in Avstralka Anna Meares (gorsko kolesarstvo), ki je nominirana v kategoriji najboljših povratnic v šport.

Ne spreglejte