Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2013,
17.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Jarc

Četrtek, 13. 6. 2013, 17.33

8 let

VIDEO: Blaž Jarc izvrsten četrti, a skromen: Bil sem soliden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nizozemec Theo Bos je zmagovalec 2. etape 27. kolesarske dirke Ster ZLM Toer (2.1). Blaž Jarc sijajen 4. Nemec Robert Wagner je zadržal rumeno majico vodilnega.

Na dirki je bila na sporedu 176 kilometrov dolga etapa. Slednjo je zaznamovalo slabo vreme in močan veter. Posledično je že 100 kilometrov do cilja v ospredju ostalo le še cca 35 kolesarjev. Po šest kolesarjev sta imeli v prvi skupini ekipi Argos-Shimano in Omega Pharma-Quick Step. V ospredju je bilo tudi pet kolesarjev ekipe Blanco z rumeno majico na čelu. V prvi skupini sta bila tudi oba Slovenca, ki nastopata na dirki, Luka Mezgec in Blaž Jarc. Glavnina je za ubežno skupino ves čas zaostajala dobro minuto. Ker je bila ubežna skupina prevelika in je glavnina želela ujeti ubežnike ni bilo lahko ne prvim in ne drugim. Šele dvajset kilometrov do cilja je pričela prednost ubežnikov hitro naraščati. Pet kilometrov do cilja je prednost znašala že 3 minute. V zaključku etape sta skušala pobegniti Lars Boom (Blanco) in Jurgen Roelandts (Lotto-Belisol). A kolesarji ostalih ekip niso dovolili presenečenja. V ciljnem šprintu skupine šestindvajsetih kolesarjev je zmago slavil Theo Bos, ki je ekipi Blanco priboril drugo zaporedno etapno zmago na dirki. Poleg tega je Robert Wagner zadržal rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku dirke.

Na 2. in 3. mestu sta etapo končala Andre Greipel in Mark Cavendish. V etapi sta se izkazala tudi Luka Mezgec in Blaž Jarc. Mezgec je v zaključku narekoval tempo za Marcela Kittla. "Že 4 kilometre do cilja sem pričel narekovati tempo na čelu skupine. Izničiti smo namreč morali napade kolesarjev ekipe Lotto-Belisol. Počutil sem se dobro in svoje delo opravil 500 metrov do cilja. Tam je moje delo nadaljeval Tom Veelers, a je nato Marcel Kittel nekoliko predolgo odlašal s pričetkom šprinta. Ostal je zaprt in brez možnosti za zmago," je po etapi za Sportal povedal Mezgec. Zadovoljen je bil tudi Blaž Jarc. "Vso etapo je bilo izpadanje na veter. V zadnjih dvajsetih kilometrih nam ni mogel več slediti moštveni kolega Kluge, ki ni imel svojega dne. V zaključku je bilo nemogoče ohraniti dober položaj v ospredju, a sem uspel izvleči soliden rezultat," je za Sportal povedal Jarc, ki je zasedel 4. mesto.

Ne spreglejte