Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 8. 2008,
19.00

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 2. 8. 2008, 19.00

8 let, 5 mesecev

Valverdeju klasika v San Sebastianu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Španski kolesar Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) je zmagovalec klasične dirke v San Sebastianu, ki je štela tudi za serijo ProTour.

Valverde, ki je bil na lanski dirki tretji, si je tokratno zmago po 239 kilometrov dolgi preizkušnji priboril po odličnem ciljnem sprintu. Najboljši Slovenec je bil Gorazd Štangelj (Liquigas) na 39. mestu.

Valverde je za zmago na 28. ponovitvi dirke v cilju po petih urah 29 minutah in desetih sekundah prehitel Rusa Aleksandra Kolobnjeva (CSC) in Italijana Davideja Rebellina (Gerolsteiner) ter se s tem prebil tudi na vrh skupnega seštevka ProToura.

Valverdejeva ekipa Caisse d'Epargne je imela v veliki skupini 46 ubežnikov vseh svojih osem kolesarjev, kar je Špancu izdatno pomagalo pri pripravi najboljšega položaja za napad v sprinterskem zaključku. Skupno je na dirki sodelovalo 140 kolesarjev.

Osemindvajsetletni Valverde je letos zmage slavil že na dirkah po Murcii, Liege-Bastogne-Liege in Dauphine Libere ter ostaja tako glavni favorit za končno zmago, kar mu je že uspelo leta 2006. Španec je letos zmago slavil tudi na prvi etapi dirke po Franciji, na koncu pa je bil deveti.

Ne spreglejte