Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 5. 2021,
12.11

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

4

Natisni članek

Po Sloveniji Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Sreda, 5. 5. 2021, 12.11

2 tedna, 6 dni

tadej pogačar bo, kot kaže, nastopil na dirki po sloveniji

Super novica za slovenske ljubitelje kolesarstva!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

4

Tadej Pogačar | Na dirki po Sloveniji, ki bo potekala med 9. in 13. junijem 2021, bo dirkal tudi lanski zmagovalec francoskega Toura Tadej Pogačar.  | Foto A.S.O./Aurélien Vialatte

Na dirki po Sloveniji, ki bo potekala med 9. in 13. junijem 2021, bo dirkal tudi lanski zmagovalec francoskega Toura Tadej Pogačar.

Foto: A.S.O./Aurélien Vialatte

To, kar se je že dlje časa šušljalo, se bo očitno uresničilo. Tadej Pogačar (UAE Emirates), lanski zmagovalec Dirke po Franciji in drugi kolesar lestvice Mednarodne kolesarske zveze, bo namesto na kriteriju Dauphine, ki je znan kot pripravljalna dirka za Tour, najverjetneje vozil na letošnji dirki Po Sloveniji. Dvaindvajsetletni kolesarski zvezdnik zmage na domači dirki še nima, je pa že trikrat zmagal v razvrstitvi najboljših mladih kolesarjev.

Tadej Pogačar
Sportal Legendarni trener z visokoletečimi hvalnicami na račun Pogačarja

27. dirka Po Sloveniji bo potekala od 9. do 13. junija 2021, traso in vse podrobnosti, povezane z dirko, pa bodo organizatorji predstavili jutri.

Tadej Pogačar je v pogovoru za francoski časnik L'Equipe razkril, da letos zagotovo ne bo dirkal na kriteriju Dauphine (30. maj - 6. junij), ampak bo najverjetneje nastopil na domači dirki, dirki Po Sloveniji, ki se mu zdi manj naporna kot Dauphine, poleg tega mu ustreza tudi trasa.

Pogačar na dirki Po Sloveniji še ni zmagal, je bil pa že trikrat najboljši v razvrstitvi za belo majico najboljšega mladega kolesarja.  | Foto: Vid Ponikvar Pogačar na dirki Po Sloveniji še ni zmagal, je bil pa že trikrat najboljši v razvrstitvi za belo majico najboljšega mladega kolesarja. Foto: Vid Ponikvar

Lahko bo nastopil tudi na državnem prvenstvu

"Sprememba urnika mi bo omogočila, da bom lahko dlje časa ostal na pripravah v Sestrieru (kjer bo od sredine maja na pripravah z ekipo, op. a.) in da bom lahko nastopil na dirki Po Sloveniji, ki je morda manj naporna kot Dauphine in mi letos bolj ustreza. S tem se bom izognil potovanju, lahko pa bom nastopil tudi na državnem prvenstvu 20. junija," je za omenjeni časnik povedal Pogačar, ki je na lanskem državnem prvenstvu na cestni dirki osvojil 2. mesto, postal pa je državni prvak v kronometru. 

Christian Prudhomme
Sportal Direktor Toura: Težko si predstavljam mlajšega zmagovalca od Pogačarja

Še prej na ogled trase za Tour

Še pred odhodom na višinske priprave, bo Pogačar prihodnji tedne skupaj s športnim direktorjem ekipe UAE Andrejem Hauptmanom odpotoval v Francijo na ogled petih etap letošnjega Toura, vključno z 11. etapo na sloviti Mont Ventoux, ki je na sporedu 7. julija, in 14., 15. in 16. etapo v Pirenejih.

Kot razkriva predhodna štartna lista na spletni strani Procyclingstats.com, je na njej tudi Jan Tratnik iz ekipe Bahrain-Victorious, ki bo v soboto štartal na italijanskem Giru, nastopil pa bo tudi Luka Mezgec iz ekipe BikeExchange.

Zadnji Slovenec, ki je zmagal na dirki Po Sloveniji, je bil leta 2018 Primož Roglič. Letos na domači dirki ne bo nastopil.

Brandon McNulty
Sportal McNulty namesto na Giro v Pogačarjevo ekipo pomočnikov
Ne spreglejte