Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 1. 2012,
20.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Adria Mobil Radenska

Četrtek, 19. 1. 2012, 20.51

8 let

Slovenija s tremi Kontinentalnimi ekipami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mednarodna kolesarska zveza je objavila seznam 114 kolesarskih ekip, ki bodo v letošnji sezoni nastopale na dirkah na petih kontinentih. Med njimi Adria Mobil, Radenska in Sava.

Kar 77 ekip s Kontinentalno licenco je registriranih v Evropi. Sledi še 18 ekip, ki so registrirane v Ameriki, 12 ekip, ki so registrirane v Aziji, 4 v Oceaniji ter 3 v Afriki. Med ekipami, ki so registrirane kot ekipe Evropa Toura, so tudi Adria Mobil, Radenska in Sava. V ekipi Adria Mobil je trenutno registriranih 12 kolesarjev, v ekipi Radenska 10 kolesarjev in v kranjski Savi 10 kolesarjev. Ekipa Adria Mobil se je pred novo sezono okrepila s Hrvatoma Radoslavom Rogino in Kristijanom Duraskom. V ekipo se je vrnil tudi Marko Kump, medtem ko je ekipo zapustilo pet kolesarjev. Avstrijec Marco Haller je odšel v Katjušo, Blaž Furdi v avstrijsko ekipo Tirol, Blaž Jarc v nemški NetApp, medtem ko sta Mitja Mahorič in Jure Žagar zaključila kariero.

V ekipi Radenska bo tudi letos deset kolesarjev. V ekipi ni petih kolesarjev, ki so bili člani ekipe v pretekli sezoni. Jure Berk, Urban Ferenčak, Blaž Klemenčič, David Zupančič Valant in nesrečno preminuli Klemen Michelizza. Novi član ekipe je Blaž Bogataj, ki si po letu dni velikih zdravstvenih težav, ki jih preživel v italijanski ekipi Zalf Desiree Fior, želi uspešne sezone. V ekipo se je po letu dni, ki jih je preživel v belgijski ekipi Quick Step, vrača Jan Tratnik. Doron Hekič, Marko Pavlič in Luka Pibernik so v ekipo prišli iz mladinskih vrst.

Iz mladinskih vrst je v člansko ekipo Save prišel le Žiga Grošelj, medtem ko Domen Kalan ni več član ekipe. Ekipa Save je od vseh treh slovenskih ekip doživela najmanj sprememb pred letošnjo sezono, saj je preostalih devet kolesarjev bilo v ekipi že lani. Najbolj izkušani v Savi so Kerkez, Mezgec, Švab in Zrimšek. Ekipa Adria Mobil je teoretično glede na sestavo ekipe najmočnejša, medtem ko so kolesarji ekipe Radenska glede na povprečno starost gotovo ena najmlajših ekip v vsej kolesarski karavani.

Poleg omenjenih ekip s Kontinentalno licenco (114) je Mednarodna kolesarska zveza že pred časom podelila Profesionalno kontinentalno licenco dvaindvajsetim ekipam ter Pro Team licenco osemnajstim ekipam. To pomeni, da je v tem trenutku registriranih 154 kolesarskih ekip.

Ne spreglejte