Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 4. 2008,
17.29

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 17. 4. 2008, 17.29

8 let, 4 mesece

Slovenija bo letos kolesarila na 60 prireditvah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Kolesarska akcija Slovenija kolesari, ki je namenjena spodbujanju kolesarstva kot množičnega rekreativnega športa, bo letos doživela že osmo izvedbo.

Olimpijski komite Slovenije - Odbor športa za vse pri tej akciji sodeluje s Kolesarsko zvezo Slovenije in Turistično zvezo Slovenije, letos pa bo v koledar vključenih 60 prireditev.

Lani je skupno na prireditvah v okviru akcije Slovenija kolesari sodelovalo približno 28.000 udeležencev, največ, 6000, jih je bilo na Poli maratonu na Ptuju. Na predstavitvi akcije za leto 2008 so se organizatorji pohvalili, da imajo po skromnih začetkih - pred slabim desetletjem so v enem letu imeli manj kot deset prireditev - prišli do ponudbe 60 kolesarskih prireditev, na katerih je dovolj prostora za najrazličnejše udeležence. Še posebej si bodo nosilci akcije prizadevali za popularizacijo kolesarjenja kot ene najprimernejših športnih dejavnosti za širši krog ljudi, hkrati pa želijo športnim in turističnim delavcem omogočiti skupno načrtovanje in izvedbo prireditev ter vključiti še lokalne skupnosti za načrtno izgradnjo kolesarskega omrežja.

Začetek akcije bo že naslednji konec tedna v Domžalah, konec s sklepno prireditvijo pa v začetku oktobra v Črnomlju. Z akcijo želijo pridobiti predvsem tiste rekreativce, ki se zdaj še ne ukvarjajo s kolesarstvom, prireditve pa z različnimi stopnjami zahtevnosti spodbujajo k nastopom tudi udeležence različnih sposobnosti. Poseben poudarek pa so namenili sodelovanju družin, te morajo imeti po pravili akcije vsaj tri kolesarje. Udeleženci akcije, ki se bodo želeli potegovati za priznanje Slovenija kolesari, se bodo morali v ponudbi 60 udeležiti najmanj petih prireditev.

Ne spreglejte