Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 8. 2008,
11.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 7. 8. 2008, 11.44

8 let, 5 mesecev

Saunier Duval brez Vuelte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Organizatorji kolesarske dirke Po Španiji so sporočili, da so ekipi Scott-American Beef (bivši Saunier Duval) odpovedali povabilo za nastop na letošnji dirki.

Tako bo na dirki, ki se bo tridesetega avgusta pričela v Granadi, nastopilo šestnajst ekip z licenco Pro Toura in tri profesionalne kontinentalne ekipe: Karpin - Galicia, Andalucia – Cajasur in Tinkoff Credit Systems. Vzrok, da so pri Unipublicu odpovedali gostoljubje ekipi Scott - American Beef, je v pozitivnem primeru Riccarda Ricca zaradi katerega je vsa ekipa predčasno odšla z letošnjega Toura. Kasneje so odpustili še Leonarda Piepolija.

Vendar bi organizatorji potem morali odpovedati gostoljubje tudi ekipama Liquigas in Credit Agricole. Na Touru sta na kontroli dopinga padla tudi Manuel Beltran (Liquigas) in Dimitrij Fofonov (Credit Agricole). Medtem, ko Liquigas zaenkrat nima težav pri zagotavljanju sredstev za prihodnjo sezono, pa je v večjih težavah Credit Agricole. Že pred pričetkom sezone je bilo znano, da se sponzor po letošnji sezoni umika. V kolesarstvu so bili kar trinajst let. Ker vodstvo ekipe še vedno ni našlo novega je s prvim avgustom vsem svojim kolesarjem dalo proste roke pri iskanju novih ekip za prihodnjo sezono.

Ne spreglejte