SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Jan Ullrich

Nekdanji kolesarski šampion po napadu na spremljevalko v psihiatrično bolnišnico

0,42

termometer

Jan Ullrich
Kaj se dogaja z nekdanjim kolesarjem Janom Ullrichom? Foto: Getty Images

Nekdanjega nemškega kolesarskega šampiona Jana Ullricha so po petkovem napadu na spremljevalko sprejeli v psihiatrično bolnišnico, so potrdili na frankfurtski policiji. Ullricha so na obvezno zdravljenje odpeljali z reševalnim vozilom, lokacije pa na policiji niso razkrili.

Ullricha je policija zaradi suma napada na spremljevalko pridržala v petek. Kot so pojasnili na policiji, 44-letnik po incidentu ni bil v stanju, da bi ga lahko zaslišali, pozneje pa je uveljavljal pravico in se odrekel odgovarjanju na policijska vprašanja.

Avto, v katerem so Ullricha odpeljali z zaslišanja. Avto, v katerem so Ullricha odpeljali z zaslišanja.

Po pridržanju je zmagovalec dirke Po Franciji leta 1997 priznal, da je bil v času incidenta pod vplivom alkohola in mamil, zato so policisti zaslišanje preložili do njegove streznitve.

Jan Ullrich Sportal Žaljenje prostitutke vzrok nove aretacije Jana Ullricha

Ullricha preiskujejo zaradi poskusa uboja in povzročitve hudih telesnih poškodb

Danes so na frankfurtski policiji potrdili, da je bil nekdanji kolesar sprejet v psihiatrično bolnišnico, na tožilstvu pa so pojasnili, da Ullricha preiskujejo zaradi poskusa uboja in povzročitve hudih telesnih poškodb.

Ullrich krivdo za svoje vedenje išče v ločitvi in dejstvu, da že od velike noči ni videl svojih otrok. Ullrich krivdo za svoje vedenje išče v ločitvi in dejstvu, da že od velike noči ni videl svojih otrok. Foto: Getty Images

Policija je še sporočila, da je 31-letna spremljevalka policiji natančno opisala incident, pri čemer je zatrdila, da jo je Ullrich fizično napadel in jo poškodoval. Nekdanji kolesar naj bi jo tudi davil, "dokler se ni vse stemnilo". Policijo je na željo spremljevalke poklicalo hotelsko osebje.

Pred tednom dni je vdrl k znanemu nemškemu igralcu in režiserju

Ullricha so prejšnji teden zadržali tudi španski policisti, potem ko je na Majorki vdrl na posestvo nemškega igralca in režiserja Tila Schweigerja.

V začetku tega tedna je v intervjuju za nemški Bild Ullrich dejal, da se sooča z osebnimi težavami. Med drugim je izpostavil, da je svoj davek terjala ločitev ter da otrok ni videl vse od velikonočnih praznikov. "Zaradi vsega tega sem počel stvari, ki jih danes močno obžalujem," je povedal.

Napovedal je še, da se bo zaradi ljubezni do otrok začel zdraviti, pri čemer pa o podrobnostih ni govoril.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin