Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 10. 2010,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 13.16

8 let

Nadarjena generacija brez 'pike na i'

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nastop na cestni dirki mlajših članov na svetovnem prvenstvu je bila zadnja priložnost, da člani slovenske reprezentance osvojijo kolajno na velikem tekmovanju.

Marko Kump je bil žrtev padca v prvem krogu. Takoj je nadaljeval z dirko, a ga je v zadnjem krogu ustavila okvara kolesa, ki naj bi bila posledica padca s začetka dirke. ''Še v predzadnjem krogu sem ga videl, da je v skupini. Videti je bil svež in vsi smo se nadejali vrhunskega rezultata. Toda ostal je brez njega, kot sam pravi, ga je v zadnjem krogu zaustavila okvara. To je velika škoda, saj sem prepričan, da bi v sprintu osvojil vsaj bron. Kljub zelo dobremu nastopu Jarca, Furdija in Bajca ne morem biti zadovoljen, saj se nam je ponujala enkratna priložnost. Generacija, ki v celoti odhaja, je tako ostala brez rezultata, ki bi si ga zaslužila,'' je bil na cilju razočaran Martin Hvastija.

Najboljši je bil s 13. mestom Blaž Jarc. ''Res je, da sem najboljši Slovenec, toda če Marko ne bi imel teh tehničnih težav v zares nepravem trenutku, bi bil on zagotovo poleg, saj sem ga ves čas spremljal in videl, da je zelo močan. Ko sem ga v zadnjem krogu izgubil z mojega vidnega polja, kar nisem mogel verjeti. Na koncu sem bil preveč stisnjen ob ogrado in sem se dobesedno ustavil in se mirno pripeljal v cilj. Saj pri 200 pulza je zelo težko obdržati pravo hitrost. Žal je zmanjkalo malo sreče in to je šport. Sicer menim, da smo dirko dobro spremljali, ampak to ni vedno dovolj,'' je dejal Jarc.

Z razpletom ni bil zadovoljen tudi Blaž Furdi. ''Kaj naj rečem. Napaka je bila že to, da sem prepozno prispel v Avstralijo. A na to se sedaj ne bom izgovarjal, saj nima smisla. Prvo polovico dirke sem zelo trpel in imel povsem trde noge. Nato se se noge pričele dobro vrteti in sem bil v zaključku dirke povsem konkurenčen najboljšim. V zaključku dirke se ni izšlo kot sem hotel. Marko je bil danes res dober in mi je resnično žal, da ga je zaustavila okvara na kolesu,'' je za Sportal povedal Furdi.

Poleg Furdija in Jarca je dirko v prvi skupini končal tudi Andi Bajc. Vsi člani reprezentance v prihodnji sezoni ne bodo mogli več nastopati v tej kategoriji. Vsi razen Jana Tratnika (1990) so letnik 1988 in bodo v prihodnji sezoni dopolnili 23 let. Tratnik pa bo že nastopal za ekipo QuickStep.

Ne spreglejte