Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 6. 2010,
0.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 13. 6. 2010, 0.01

8 let

Milan Eržen: Postaviti piko na i uspešni sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odkar poteka kolesarska dirka Po Sloveniji, je slednja prvi cilj sezone kolesarjev Adria Mobila. Tokrat bosta glavna aduta ekipe, ki jo vodi Milan Eržen, Marko Kump in Tomaž Nose.

Adria Mobil bo imela v ekipi, ki bo nastopila na letošnji dirki, kar dva kolesarja, ki sta že slavila na dirki. Mitja Mahorič je slavil v letih 2003 in 2004, medtem ko je bil Tomaž Nose zmagovalec dirke leta 2007. Poleg tega je Nose lansko dirko končal na drugem mestu. Nose v letošnji sezoni ni tako dobro nastopal na dirkah, kot je to počel v preteklih sezonah. Prav zanimiv bo razplet 3. etape s ciljnim vzponom na Krvavec, v katerem lahko pričakujemo, da bo imel Nose veliko težjo nalogo kot v preteklih letih. Vsekakor pa je tu še Mitja Mahorič, ki doslej še nikoli ni blestel ob vzponu na Krvavec. Bo letos boljši? Je skriti adut Milana Eržena?

Strateg ekipe Milan Eržen bo imel pri vodenju ekipe med dirko veliko pomoč v spremljevalnem vozilu s strani Boštjana Mervarja, ki je v času svoje kariere slavil sedem etapnih zmag na dirki Po Sloveniji. Na cesti bo kolesarje usmerjal izkušeni Uroš Murn. "Pričakovanja naše ekipe so glede na rezultate, ki smo jih dosegli v dosedanjem poteku sezone, velika. Z dobro dirko Po Sloveniji lahko postavimo "piko na i" letošnji sezoni, v kateri smo že dosegli nekaj velikih rezultatov in prelomnih trenutkov tako za Novomeško kot za slovensko kolesarstvo. Konkurenca na dirki bo izjemna tako v šprinterskih etapah kot v etapi s ciljem na Krvavcu. Slednja bo nedvomno odločila o tem, kdo bo končni zmagovalec dirke. V šprinterskih etapah bomo vse upe stavili na Marka Kumpa, medtem ko imamo v etapi za Krvavec kar nekaj kolesarjev, ki lahko posežejo po izvrstnih uvrstitvah," je za Sportal povedal Eržen.

Ne spreglejte