Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 5. 2008,
15.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 5. 2008, 15.04

8 let

Maraton Franja letos tudi čez center Ljubljane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Največja rekreativna kolesarska prireditev v Sloveniji, priljubljeni maraton Franja, ki se ga skupaj s spremljevalnimi aktivnostmi vsako leto udeleži več tisoč ljudi, bo letos v nedeljo, 15. junija.

Tako kot vsaka do zdaj bo tudi 28. izvedba maratona prinesla nekaj sprememb, največja pa je, da bo trasa proge potekala tudi čez center Ljubljane.

"Skupaj z direktorjem maratona Gorazdom Penkom sva razmišljala, kako obogatiti prireditev. Odločila sva se, da progo izpeljemo tudi čez mestno središče," je dejal ljubljanski podžupan Aleš Čerin, tudi član častnega organizacijskega odbora (v njem so med drugimi tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ustanovitelja maratona Tone Fornezzi Tof in Zvone Zanoškar, slednji naj bi se prireditve kljub hudi bolezni udeležil), Penko, ki si obeta novo rekordno udeležbo, pa ga je dopolnil: "Če letos proge ne bi speljali čez center, je ne bi nikoli. Seveda bo novost povzročila nekaj dodatnih organizacijskih težav, toda nič zato. Pričakujemo zastoj na Čopovi ulici, ki ga bodo udeleženci lahko izkoristili za ogled središča. Tu predvsem mislim na tujce, ki jih pričakujemo še več kot prejšnja leta. Druga večja novost letošnjega maratona, da bo dirka spet odprta že na Brezovici in ne na Vrhniki kot zadnja leta."

Maraton ima letos nekoliko daljše ime, saj so Franje dodali tudi ime generalnega sponzorja BTC Cityja, ki bo gostil start in cilj. Sicer pa bo maraton dolg 156 kilometrov, večinoma bo potekal po standardni trasi. Uvertura v maraton bo že dan prej z družinskim maraton (28 km) in preizkušnjo za otroke (1500 metrov), v nedeljo pa bo poleg glavne dirke, ki se bo začela ob 9. uri, na sporedu tudi mali maraton (97 km).

Vsak udeleženec bo dobil napitek, malico, na koncu pa še spominsko kolajno. Prijavnina - prijave bodo sprejemali v Hervisu v BTC Cityju, na internetni strani www.franja.org ter na startu, znaša 22 evrov za tiste, ki se bodo prijavili do 6. junija, 26 evrov za tiste, ki se bodo prijavili od 7. do 14. junija, na dan prireditve pa bo za startno številko in kontrolni čip potrebno odšteti 30 evrov.

Ne spreglejte