Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
22.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 22.18

8 let

Koren pred odločilno sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred kolesarji italijanske kolesarske ekipe Liquigas bo najbolj pomembna sezona. Ob koncu leta 2010 namreč poteče pogodba s sponzorjem Liquigas.

Trenutno se vsi člani ekipe nahajajo na prvih skupnih pripravah pred novo sezono. O tem kako potekajo prve sedemdnevne spoznavne priprave ekipe na prelazu San Pellegrino pa je Kristijan Koren povedal: ''Imamo zimske priprave. Res uživamo in nimamo pretiranih obveznosti. Prva dva dneva priprav smo trenirali z gorskimi kolesi. Nato je v noči na ponedeljek zapadlo meter snega in nas je popolnoma zametlo. Sledil je pohod po celem snegu. Sicer imamo vsako popoldne nekaj obveznosti. Sponzorji, sestanki, okvirni program dirk je le nekaj obveznosti, ki jih z lahkoto opravimo.''

Prva moža ekipe sta Ivan Basso in Franco Pellizotti. Oba sta že potrdila, da nameravata nastopiti tako na Giru kot na Touru. Na Giru bosta oba v vlogi kapetana, medtem ko bo na Touru vse podrejeno Bassu.

''Res sta prava zvezdnika. Takoj sem opazil, da sta moža na mestu. Novinarji so jima neprestano za petami. Prav norijo za njima. Obeta se zanimiva sezona saj oba želita zmagati Giro. Z mladimi se nisem ujel najbolje. Agnoli in Kreuziger se nosita kot, da sta že zmagala Tour. Zato sem se usedel kar za mizo z Bassom in Pellizottijem,'' je še dodal Koren, ki ima z ekipo enoletno pogodbo.

Koren bo sezono pričel v Avstraliji. ''Najprej me v drugi polovici decembra čakajo dvanajstdnevne priprave v Španiji. Sezono dirk pričnem v pričetku januarja na dirki Pro toura Santos Tour Down Under v Avstraliji. Tam bom tri tedne nato me čakajo še ene priprave v Toskani. Sledi tridnevna etapna dirka v Italiji ter konec februarja nastop na enodnevnih dirkah Omloop Het Nieuwsblad ter Kuurne-Bruselj-Kuurne v Belgiji. Nato sledita italijanski dirki po Furlaniji ter Montepaschi Eroica. Glede na formo bom potem nastopil na dirki Pariz-Nica ali od Tirenskega do Jadranskega morja,'' je zaključil Koren.

Pred vsemi kolesarji Liquigasa je tako odločilna sezona. Slednja bo najbolj pomembna doslej tudi za Korena, ki se priložnosti še kako dobro zaveda. Vsekakor bo imel ob takšnem programu dirk sijajno priložnost, da se že spomladi dokaže in s tem pridobi zaupanje delodajalcev.

Ne spreglejte