Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2014,
19.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 2. 2. 2014, 19.44

8 let

Koren in Pibernik odlično pričela sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Simone Ponzi je zmagovalec 19. izvedbe kolesarske dirke GP Costa degli Etruschi (1.1). Sledita mu Mauro Finetto in Andrea Pasqualon. Kristjan Koren in Luka Pibernik sta zasedla 6. in 8. mesto.

Na 191 kilometrov dolgi dirki je nastopilo 156 kolesarjev, med katerimi je bilo devet Slovencev. Poleg šestih kolesarjev Radenske so na dirki nastopili tudi Kristjan Koren (Cannondale), Jan Polanc (Lampre-Merida) in Matej Marin (Gourmetfein Simplon). Večji del dirke so bili na begu Eduard Grosu (Vini Fantini), Francesco Lamon (reprezentanca Italije), Ondrej Vendolsky (Dukla Praga), Botond Hollo (Utensilnord), Matteo Spreafico (Idea), Felix Grosschartne (Gourmetfein Simplon Wels), Fabio Chinello in Marco Tecchio (oba Area Zero). Ko je bilo do cilja še dobrih 20 kilometrov, so sotekmovalci ubežnike ujeli. V zadnjih 40 kilometrih so morali kolesarji dvakrat opraviti s skoraj tri kilometre dolgim vzponom Torre Segalari. Po zadnjem vzponu, od koder je bilo do cilja še slabih 10 kilometrov, so v ospredju ostali Davide Formolo (Cannondale), Mauro Finetto, Simone Ponzi, Matteo Rabottini (vsi Neri Sottoli) in Patrik Sinkewitz (Meridiana Kamen).

Pet kilometrov do cilja je imela peterica ubežnikov 12 sekund prednosti pred glavnino, na čelu katere so bili kolesarji ekipe Lampre-Merida. Tri kilometre do cilja je pobegniti poskusil 27-letni Simone Ponzi, ki mu je uspelo prvemu prečkati ciljno črto. Glavnina, v kateri je bilo le 24 kolesarjev, je zaostala osem sekund in se je lahko v ciljnem šprintu pomerila le še za 2. in 3. mesto. Prvih pet mest so zasedli Italijani, medtem ko sta bila Slovenca Kristjan Koren in Luka Pibernik na 6. in 8. mestu. "Z rezultatom sem zadovoljen, saj je to prva dirka v sezoni. Že včeraj sem na ogledu zadnjih kilometrov etape videl, da mi trasa ustreza. Tudi športni direktor mi je rekel, da naj hranim moči za konec dirke. Na zadnjem vzponu, ki ni bil lahek, nisem imel težav in sem lahko sledil tekmecem. Nato sem vse stavil na ciljni šprint, v katerem sem pa naredil napako. Več kot 6. mesta nisem mogel izvleči. Vsekakor je izjemen občutek, če ti Ivan Basso reče, da vozi v njegovem zavetrju, in te pred klancem potegne v ospredje. Tudi z delom novih trenerjev sem zadovoljen, saj čutim napredek. In to kljub temu da še nisem imel treningov visoke intenzivnosti. Formo tempiramo za marec in april. Zdaj me čaka stopnjevanje pripravljenosti na dirki po Katarju in dirki po Omanu," je v cilju za Sportal povedal Koren. Zadovoljen je bil tudi aktualni slovenski prvak Luka Pibernik. "Vsekakor sem vesel rezultata in dejstva, da sem že ob začetku sezone z najboljšimi. Zahvala tudi moštvenim kolegom za odlično opravljeno delo, saj so me v ključnih trenutkih vedno potegnili v ospredje," je za Sportal povedal Pibernik. Dirko je v prvi skupini končal tudi Jan Polanc, ki je zasedel 15. mesto.

Ne spreglejte