Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 11. 2012,
16.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Kocjan

Ponedeljek, 5. 11. 2012, 16.04

8 let

Jure Kocjan: To je največja priložnost v moji karieri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Osemindvajsetletni Jure Kocjan bo v prihodnji sezoni nastopal za špansko kolesarsko ekipo Euskaltel-Euskadi. Za špansko spletno stran biciciclismo je odgovoril na nekaj vprašanj.

Jure Kocjan je eden izmed enajstih kolesarjev, ki bodo okrepili baskovsko ekipo pred prihodnjo sezono. Med drugim je v intervjuju povedal, da je priložnost, da bo lahko nastopal za ekipo Euskaltel-Euskadi, njegova največja v življenju. Že ob koncu sezone 2011 je imel ponudbo za prestop v eno izmed ekip s Pro Team licenco, a se je v ekipi Team Type 1 dobro počutil. Slednja v letošnji sezoni zapira vrata vsem kolesarjem, ki niso sladkorni bolniki. Zato sta morala z Aldom Inom Ilešičem poiskati novo ekipo za prihodnjo sezono. "Dobil sem priložnost v ekipi Euskaltel-Euskadi, za katero verjamem, da je tista, v kateri še lahko napredujem in za katero bom lahko nastopal na dirkah, ki mi ustrezajo. Lanska sezona je bila dobra. Lahko sem dirkal z najboljšimi, medtem ko sem imel v letošnji sezoni obilo težav s poškodbami in padci. Ko sem dobro pripravljen in mi zdravje služi, se lahko borim za zmago. Počutim se dobro in verjamem, da je edini cilj, da še napredujem. Najbolj se veselim klasičnih enodnevnih dirk. Nimam težav na krajših vzponih. Poleg tega lahko tudi dobro sprintam. Ustrezajo mi predvsem cilji, ki so speljani rahlo navkreber. Ti so moje največje orožje," je med drugim dejal Kocjan.

Kocjana so tudi vprašali, če pozna filozofijo ekipe, v katero prihaja. "To je ekipa, ki je vse do sedaj bazirala na kolesarjih, ki so izvirali iz Baskije. Sezona 2013 bo zato povsem nekaj novega za vse, ki bodo člani ekipe. Za vse, ki smo okrepili ekipo in ne prihajamo iz Baskije, bo velika dolžnost, da nastopamo najboljše, kar se da ter s tem čim boljše zastopamo ekipo na največjih dirkah," je dejal Kocjan, ki je bil povprašan tudi o Robertu Vrečerju, s katerim bosta v prihodnji sezoni ponovno moštvena kolega. "Z Robertom sva velika prijatelja. Leta 2006 in 2007 sva skupaj nastopala za ekipo Radenska-Powerbar. A nimava istih karakteristik. Meni ustrezajo enodnevne klasike in zahtevni sprinti, medtem ko se Robert dobro znajde na etapnih dirkah, gorskih etapah in kronometrih. Zelo sem vesel, da bova skupaj v ekipi, saj bo obema lažje. Zavedam se, da se bo potrebno že prvi dan vklopiti v ekipo in njen sistem dela. Poleg tega na verjamem, da bova imela isti program dirk," je dejal Kocjan.

Na koncu so se dotaknili vprašanja o številu slovenskih kolesarjev, ki bodo v prihodnji sezoni nastopali za ekipe s Pro Team licenco. "Kolesarstvo pri nas vsako leto zelo napreduje. Poleg tega se je močno razmahnilo tudi rekreativno kolesarstvo. Kljub temu da imamo le dve ali tri ekipe s Kontinentalno licenco, je število kolesarjev vse večje. Poleg tega imamo nekaj zelo talentiranih mladih kolesarjev, zato sem zelo optimističen za prihodnost," je dejal Kocjan, ki se je nato še dotaknil ekipe Team Type 1-Sanofi, za katero je nastopal letos in lani. "To sta bili zelo posebni sezoni. Nimam niti ene slabe besede glede ekipe, ki ima zelo specifično filozofijo. Poleg tega smo lahko nastopili na nekaterih največjih dirkah in to v prijetnem družinskem vzdušju. Ekipa je bila ena sama velika družina. To je tudi ena od stvari, po kateri izstopa ekipa Euskaltel-Euskadi. Kljub temu, da je to ekipa s Pro Team licenco menim, da ni takšna kot so nekatere druge velike ekipe, ampak tudi v tej ekipi vlada prijetno družinsko vzdušje. Na zunaj ekipa deluje zelo povezano. Menim, da je to ključnega pomena, saj je odlično počutje odločilno za dobre rezultate," je zaključil Kocjan, ki se bo skupaj z Vrečerjem med 19. in 25. novembrom udeležil prvih skupnih priprav kolesarjev ekipe Euskaltel-Euskadi

Ne spreglejte