Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 5. 2009,
18.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 5. 2009, 18.59

8 let

Francisco Mancebo pred skupno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Španec Francisco Mancebo je junak 4. etape 53. kolesarske dirke po Asturiji (2.1). Z etapno zmago je Španec le še korak oddaljen od zmage v skupnem seštevku.

Mancebo je na petkovi etapi s tremi gorskimi cilji uspel pobegniti že na prvi gorski cilj. ''Že na prvi klanec je pobegnilo 25 kolesarjev med katerimi je bil tudi Mancebo. Ker so imeli že šest minut prednosti pred glavnino je slednja na prvem vzponu razpadla na prafaktorje,'' je dejal Grega Bole. V zaključku etape je Mancebo v ciljnem vzponu opravil z vsemi tekmeci. Portugalec Tiago Machado, ki je bil vodilni v skupnem seštevku pred etapo, je za Mancebom zaostal skoraj štiri minute in izgubil majico vodilnega. Skoraj isti zaostanek si je prikolesaril tudi olimpijski prvak iz Pekinga Samuel Sanchez.

Grega Bole ni imel nikakršnih možnosti za vidnejšo uvrstitev. ''Ne vem, če sem že kdaj v svoji dosedanji karieri vozil težjo etapo? Jaz sem bil že na prvem vzponu v zadnji večji skupini, saj enostavno ne morem nikamor več. Z veliko težavami sem le uspel prikolesariti do cilja. Vsega skupaj je bilo v etapi 4000 višinskih metrov vzpona. Ne vem kaj mi je. Sicer je bilo sončno vreme, a mene je ves čas mrazilo. Ali sem utrujen ali pa me lovi neka bolezen. Bom videl kakšno bo počutje, ko pridem v hotel,'' je za Sportal zaključil Grega Bole.

Mancebo ima v skupnem seštevku dovolj veliko prednost, da bo danes ponoči lahko mirno spal. Jutrišnja zadnja 178 kilometrov dolga etapa je namenjena šprinterjem. Vsekakor ima Grega Bole še eno priložnost za sijajno uvrstitev pred zasluženim kratkim tekmovalnim premorom.


Rezultati 4. etape, Cafes Toscaf-Alto del Acebo, 180 km:

1. Francisco Mancebo (Špa) Rock Racing 4;44:53 2. Nuno Ribeiro (Por) Liberty Seguros +0:07 3. Javier Moreno (Špa) Andalucia-Cajasur 0:10 4. Amets Txurruka (Špa) Euskaltel-Euskadi 0:11 5. Santiago Perez (Špa) Madeinox–Boavista 0:29 6. Jose Herrada (Špa) Contenpolis-Ampo 0:35 7. Julian Sanchez (Špa) Contenpolis-Ampo 0:43 8. Brice Feillu (Fra) Agritubel 1:29 9. Hector Gonzalez (Špa) Fuji–Servetto 1:48 10. Branislau Samoilau (Blr) Amica Chips-Knauf 2:44 … 90. Grega Bole (Slo) Amica Chips-Knauf 27:37

Ne spreglejte