Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 9. 2015,
17.58

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 6. 9. 2015, 17.58

8 let, 5 mesecev

El Puritu zmanjkala sekunda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Španski kolesar Joaquim Rodrigez (Katjuša) je zmagovalec 15. etape kolesarske dirke po Španiji.

V cilju 175,8 kilometra dolge preizkušnje je imel El Purito 12 sekund prednosti pred Poljakom Rafalom Majko, tretje mesto je v etapi zasedel Rodriguezov moštveni kolega Daniel Moreno. Kolumbijec Nairo Quintana in Aru sta v cilj prišla kot četrti in peti, zaostala sta 15 sekund.

Največji poraženec etape je bil moštveni kolega Luke Mezgeca, ki se seveda v etapi ni boril za visoka mesta, pri ekipi Giant Alpecin Tom Dumoulin. Nizozemec je zaostal 51 sekund in moral tretje mesto v skupnem seštevku prepustiti Majki.

"Po zdravstvenih težavah sem prišel k sebi, zdaj bom poskušal nadoknaditi zamujeno," je pred novo asturijsko gorsko etapo napovedal Kolumbijec Nairo Quintana. Trasa 15. etape je bila po njegovem okusu, tako da so bile vse uči uprte vanj. Obljubo, da bo napadel, je držal, poskusil je že na začetku zadnjega vzpona, a je njegov napad Aru s pomočjo moštvenih kolegov odbil. Njegovi navijači so nov napad Kolumbijca pričakovali v zadnjih 2,5 kilometra, ko je bil vzpon najbolj strm. A tam ni napadel Quintana, ampak Rodriguez, ekipi Astane in Movistarja pa sta pred tem izgubili preveč moči, da bi El Puritu lahko sledili, tako da je ta zabeležil že svojo deveto etapno zmago na Vuelti.

Ni razmišljal o skupnem vodstvu, le o zmanjšanju zaostanka

"Za konec vzpona sem prihranil dovolj moči, da sem lahko napadel, moji konkurenti so bili precej bolj utrujeni. V glavi sem imel etapno zmago in zmanjšanje zaostanka za Arujem, o tem, koliko moram imeti prednosti za skupno vodstvo, pa nisem razmišljal. Zmanjkala mi je sekunda, toda priložnosti bom še imel. Dirka se za nas dobro odvija, sem povsem miren in upam, da se mi bo letos končno izšlo za skupno zmago. Trenutno se počutim odlično, po današnji zmagi sem še bolj samozavesten, to je najvažneje. Sekunda zanesljivo ne bo določila najmočnejšega tekmovalca, ki bo na koncu zmagal," je na cilju dejal 36-letni Rodriguez.

Tako kot dan prej se je tudi tokrat izoblikovala ubežna skupina, ki je že imela lepo prednost, a za razliko od sobote, ko je v etapi slavil Italijan Alessandro De Marchi, se tokrat ubežnikom ni izšlo. Najdlje je v begu vzdržal španski veteran Haimar Zubeldia, a na žalost mnogih tudi tokrat ni prišel do prve etapne zmage na dirki.

Že v ponedeljek bo na sporedu nova gorska etapa s kar sedem kategoriziranimi vzponi, tako da lahko pride do novih sprememb v skupnem vrstnem redu.

Ne spreglejte