Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 11. 2013,
10.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 11. 2013, 10.55

7 let, 12 mesecev

Dolg seznam kolesarjev, ki so končali kariero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ob koncu letošnje kolesarske sezone je znano, kateri kolesarji so letos sklenili svojo kariero. Med najbolj zvenečimi imeni so Denis Menčov, Stuart O'Grady in Andreas Kloden.

Prvi je letos kolo postavil v kot Denis Menčov (Katjuša), ki je maja objavil, da je njegove kariere konec. Sledil je Stuart O'Grady (Orica-GreenEdge), ki je 23. julija letos objavil, da je sklenil kolesarsko pot. Le nekaj dni zatem je bilo znano tudi, da bodo kolo ob koncu leta v kot postavili še Angelo Furlan (Christina Watches-Onfone), Markus Fothen (NSP-Ghost), Christian Vandevelde, David Zabriskie (oba Garmin-Sharp) in Slovenec Tadej Valjavec (Sava).

Poleg omenjenih so letos kariero končali tudi Anthony Charteau, David Veilleux, Franck Bouyer (vsi Europcar), Nico Eeckhout (An Post-Chainreaction), Jurgen Van De Walle, Dirk Bellemakers (oba Lotto-Belisol), Sandy Casar (FDJ.fr), Anthony Ravard (Ag2r-La Mondiale), Robert Hunter (Garmin-Sharp), Assan Bazajev (Astana), David McCann (Synergy Baku), Anders Lund (Saxo-Tinkoff), Mikel Astarloza, Adrien Saez (oba Euskaltel-Euskadi), Yann Huguet (Argos-Shimano), Marco Pinotti (BMC Racing), Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM), Yannick Talabardon (Sojasun), Michael Creed (Optum p/b Kelly BenefitStrategies), Mathieu Drujon (BigMat-Auber 93), Harald Totschnig (Tirol), Xavier Florencio (Katjuša), Andreas Kloden, Thomas Rohregger (oba RadioShack-Leopard), Leonardo Giordani (Vini Fantini-Selle Italia) in Bert Grabsch (Omega Pharma-Quick Step). To so imena najbolj znanih kolesarjev, ki so že potrdili, da se poslavljajo.

Seznam se bo v prihodnjem mesecu dni zagotovo še podaljšal, saj je še veliko kolesarjev brez pogodb za prihodnjo sezono. Med njimi je kar nekaj Slovencev, ki upajo, da bodo dobili delodajalca za prihodnjo sezono, in ne želijo predčasno končati kariere. Kar zadeva ženske, so med najbolj znanimi prenehale kolesariti Nicole Cooke, Noemi Cantele (Be Pink) in Ina Yoko Teutenberg (Specialized-Lululemon), Američanka Amy Dombroski pa je umrla v prometni nesreči.

Ne spreglejte