Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 8. 2013,
14.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 17. 8. 2013, 14.50

8 let

Brajkovič na Vuelto po etapno zmago in pogodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski kolesar Jani Brajkovič, ki bo konec leta praznoval trideseti rojstni dan, se sooča s posledicami smole in bolezni, ki sta uničili njegovo letošnjo sezono.

Jani Brajkovič trenutno zaključuje zadnje priprave za nastop na 68. kolesarski dirki po Španiji. Na dirki svetovnega koledarja bo lovil dober rezultat in posledično pogodbo za prihodnjo sezono ali dve. "Letošnjo sezono je bilo vedno nekaj, kar me je ustavilo. Pa naj bo to smola, padec ali bolezen," je za avstralsko spletno stran Cyclingnews dejal Brajkovič. "Izjemno motiviran sem bil za dirko po Burgosu, na katero sem odšel bolan. Dan pred odhodom na dirko sem imel povišano temperaturo in se niti premikati nisem mogel. Iskreno povem, da tega nisem želel povedati vodstvu ekipe, ki bi me pustilo doma. Vzel sem antibiotike in odpotoval na dirko, ki se zame ni najbolje končala. A sem preživel in zdaj se odlično počutim. Upam, da bom ostal zdrav in tako dober," je o letošnjih težavah spregovoril Brajkovič. Tokratni nastop na dirki po Španiji bo že njegov četrti v karieri. Najbolj mu je zagotovo ostal v spominu tisti iz leta 2006, ko je zasedel 2. mesto v 5. etapi ter 1. september tistega leta, ko je po 7. etapi oblekel zlato majico vodilnega v skupnem seštevku dirke. Slednjo je v zadnjih letih zamenjala rdeča in tudi slednja bi Brajkoviču lepo pristajala.

"Vsekakor bi na dirki po Španiji rad sebi in vsem drugim dokazal, da sem še vedno dober kolesar. Pa naj bo to z etapno zmago ali dobro uvrstitvijo v skupnem seštevku. Že po prvih nekaj etapah bomo videli, kje sem, a sem zelo optimističen," je dodal Brajkovič, ki bo imel ob sebi v ekipi Vincenza Nibalija in Jakoba Fuglsanga. Slednji je leta 2011 po 1. etapi oblekel rdečo majico vodilnega, medtem ko je Nibali že leta 2010 zmagal v skupnem seštevku omenjene dirke. "Nibali je tako dober kolesar, da bo tudi v primeru, da na dirki ne bo v najboljši formi, slednjo končal med peterico najboljših v skupnem seštevku. Menim, da si ne želi pritiska in ne bo najboljši že v prvem tednu dirke, a bo v zadnjem tednu zagotovo ob najboljših," je o svojem kapetanu dejal Brajkovič. "Letošnja sezona je bila zame resnično slaba. Tu je še dejstvo, da sem brez pogodbe, kar vse skupaj še poslabša. Vsekakor bi bil dober rezultat zame veliko moralno zadoščenje in dober za prihodnost. Vsekakor sem še lahko dober in če bo vse potekalo po pričakovanjih, bom letos lahko še dosegel nekaj dobrih rezultatov," je dejal Brajkovič, ki je še potrdil, da trenutno še nima pogodbe za prihodnjo sezono. "Sicer se pogovarjamo z nekaterimi ekipami, ki pa jih ni veliko. Poleg tega je večina ekip že polnih in je zato še težje," je zaključil Brajkovič, ki ni izključil možnosti, da bo še kakšno leto preživel v dresu Astane.

Ne spreglejte