Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2008,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 29. 1. 2008, 16.46

8 let

Boonen zopet najhitrejši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S 3. etapo se je v Katarju nadaljevala 7. kolesarska dirka po Katarju (2.1). Že tretjo zaporedno zmago, če upoštevamo tudi ekipni prolog, je dosegel Belgijec Tom Boonen.

Drugo mesto v etapi je osvojil Danilo Napolitano in tretje Greg Van Avermaet. Matej Mugerli je z zaostankom dobre pol minute zasedel 55. mesto. Tom Boonen je zadržal tudi rumeno majico vodilnega in povečal prednost pred tekmeci.

Boonen je danes še enkrat več dokazal, da je trenutno v vetrovnih razmerah s pomočjo moštvenih kolegov nepremagljiv. Prva polovica etape je minila veliko bolj mirneje kot včerajšnja, saj ni pihal tako močan veter. Kmalu po štartu je glavnina dovolila pobeg Ukrajincu Volodimirju Diudiji (Milram), ki si je do 35.-ega kilometra uspel privoziti več kot 16 minut prednosti. Na 67 kilometru je zaradi padca Maartena Tjallingiija za glavnino zaostal tudi vodilni Tom Boonen.

Skupaj z moštvenimi kolegi je kar 40 kilometrov lovil glavnino. Nato je ekipa Quick.Step še z nekaterimi ekipami kontrolirala dogajanje v glavnini, ulovila Diudijo in poskrbela, da je o zmagovalcu odločal ciljni šprint, v katerem je Boonen dosegel že svojo 14. zmago v Katarju. Dirka se bo jutri nadaljevala s 4. etapo, ki bo dolga 131 kilometrov.


Rezultati 3. etape, Camel Race Track - Qatar Foundation, 147,5 km:

1. Tom Boonen (Bel) Quick.Step 3;29:41 2. Danilo Napolitano (Ita) Lampre 3. Steven De Jongh (Niz) Quick.Step 4. Greg Van Avermaet (Bel) Silence-Lotto vsi isti čas 5. Christopher Sutton (Aus) Slipstream Chipotle +0:02 6. Jurgen Roelandts (Bel) Silence-Lotto isti čas 7. Gorik Gardeyn (Bel) Silence-Lotto 0:05 8. Wouter Weylandt (Bel) Quick.Step 9. Alberto Loddo (Ita) Tinkoff Credit Systems vsi isti čas 10. Sebastian Siedler (Nem) Skil-Shimano 0:12 … 55. Matej Mugerli (Slo) Liquigas 0:33

Ne spreglejte