Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2014,
18.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tom Boonen Blaž Jarc kolesarstvo Katar

Ponedeljek, 10. 2. 2014, 18.20

8 let

Boonen do 21. etapne zmage na dirki po Katarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tom Boonen je zmagovalec 2. etape 13. kolesarske dirke po Katarju (2.HC). Njegov moštveni kolega Niki Terpstra ostaja vodilni v skupnem seštevku. Blaž Jarc je s 23. mestom najboljši Slovenec.

Na dirki je bila na sporedu 160 kilometrov dolga etapa, v kateri se je odločilna selekcija zgodila slabih 50 kilometrov do cilja. V ospredju je ostala skupina, v kateri je bilo dobrih 20 kolesarjev. Med njimi je bilo vseh osem kolesarjev belgijske ekipe Omega Pharma-Quick Step. V ospredju so bili tudi štirje kolesarji ruske ekipe Tinkoff-Saxo. Ob koncu etape je bil najbolj aktiven Lars Boom (Belkin), ki je večkrat poskušal pobegniti. A Tom Boonen in njegovi moštveni kolegi niso dovolili presenečenja. V ciljnem šprintu je zmago slavil Tom Boonen, ki je dosegel svojo prvo letošnjo zmago in že 21. etapno zmago v karieri na dirki po Katarju.

"Ob koncu etape smo bili že vsi brez moči. Štiri ali pet nas je bilo v ciljnem šprintu, kar pove veliko," so bile prve besede Boonena, ki je le pretrgal skoraj šestmesečni zmagovalni post. Zelo dobro je z etapo opravil Blaž Jarc, ki je z zaostankom slabe minute osvojil 23. mesto. Smolo je imel Marko Kump, ki je bil v ospredju, ko se je glavnina začela trgati. "Danes sem imel smolo. Ko smo vsi člani ekipe začeli narekovati tempo na čelu glavnine, se je tik pred menoj pripetil padec. Moral sem močno zavirati. Zaostal sem nekaj metrov in nisem mogel več uloviti prve skupine," je nekoliko razočaran po cilju etape za Sportal povedal Kump, ki je potrdil, da se dobro počuti. Borut Božič, Kristjan Koren in Aldo Ino Ilešič so etapo končali v drugi polovici nastopajočih.

"Vsako etapo se pripeti veliko padcev, saj veter močno piha in želijo biti vsi v ospredju. Danes sem tudi sam pristal na tleh, medtem ko sem v prvi etapi v najbolj neprimernem trenutku razbil ''feltno''. Počutje je po pričakovanjih, a mi še ni uspelo biti v ospredju v najbolj pomembnih trenutkih. Počutje se izboljšuje in sem zadovoljen," je za Sportal povedal Borut Božič.

V skupnem seštevku dirke ni bilo sprememb. Nizozemec Niki Terpstra bo v torkovi 3. etapi branil zlato majico vodilnega. Kolesarje prvič v zgodovini dirke čaka posamičen kronometer, ki bo dolg skoraj 11 kilometrov.

Ne spreglejte