Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 6. 2010,
17.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 15. 6. 2010, 17.27

8 let

Beljak pripravljen na prihod Nibalija, Honda, Božiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kolesarska dirka Po Sloveniji bo vnovič go¬stovala na Koroškem. Po uspešni organizaciji in izvedbi "koroških" etap slovenske pentlje v letih 2004, 2005, 2007 in 2009 bo Beljak poleg tudi letos.

Vrhunski kolesarji-profesionalci, med njimi člani kar treh ProTour-ekip (Liquigas-Doimo, Lampre, Saxo Bank), bodo na Koroško prispeli prek mejnega prehoda pre¬dora Ljubelj in nato nadaljevali pot skozi dvojezične kraje v Rožu in na Zili ter se preko Bad Bleiberga približali cilju na glavnem trgu v Beljaku. Etapa je dolga 166 kilometrov, ima dva gorska cilja (predor Ljubelj in Bad Bleiberg) in dva leteča cilja (Bače ob Baškem jezeru in Zahomec), zmagovalec pa bo prispel na cilj med približno 15.00 in 15.30 uro. Med njimi bodo asi, kot so Vicenzo Nibali, ki je letošnji Giro zaključil na tretjem mestu v skupni razvrstitvi in leta 2007 že slavil v Beljaku, šprinter Danilo Hondo, Daniele Bennati, Borut Božič, Giovanni Visconti.

Mnogo partnerjev pri organizaciji

Slovenski športni zvezi je pri organizaciji, izvedbi in financiranju "koroške etape" 17. dirke Po Sloveniji 2010 spet uspelo pridobiti številne partnerje: športni referat ko¬ro¬ške deželne vlade, referata za šport in turizem mesta Beljak, turistično druž¬bo Beljak - Baško jezero - Osojsko jezero, ter druge privatne sponzorje. Samo proračun etape na Koroško znaša približno 35.000 evrov, gostovanje slovenske pentlje pa nedvomno pomeni dragocen prispevek in viden signal nadaljnjega zbliževanja med sosednjima državama Slovenije in Avstrije ter njunih prebivalcev.

Tudi promocija slovenskega športa

"Tudi za koroške Slovence, predvsem kar se tiče področje športa in gospodarstva, je gostovanje odmevne mednarodne dirke Po Sloveniji še posebej atraktivno in velika pri¬ložnost za promocijo," je na torkovi novinarski konferenci v Beljaku poudaril predsednik SŠZ Marijan Velik. Pri tem je opozoril, da vodi letošnja etapa skoraj v celoti po ozem¬lju, kjer živijo koroški Slovenci. Gosto¬vanje dirke so že v preteklih letih potrdila, da vzbuja dirka velik interes ne le slovenskih, ampak tudi avstrijskih in med¬narodnih medijev. "Konec koncev ima tudi letošnja dirka Po Sloveniji zelo vi¬sok ra¬ting 2,1 Mednarodne kolesarske zveze (UCI) in je izredno močno zasedena," je še po¬udaril Velik.

Ne spreglejte