Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 8. 2020,
8.13

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Vegas Golden Knights končnica liga NHL NHL

Sreda, 26. 8. 2020, 8.13

3 leta, 8 mesecev

Liga NHL, 25. avgust

Tampa in Vancouver izenačila seriji na 1:1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Tampa | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Hokejisti Tampe so izenačili polfinalno serijo vzhodne konference severnoameriške profesionalne lige NHL proti Bostonu na 1:1, isto pa je na zahodu uspelo Vancouvru, ki se za uvrstitev v finale bori z Vegasom.

Tampa je drugo polfinalno tekmo dobila po podaljšku, ki ga je odločil Čeh Ondrej Palat, v rednem delu se je tekma končala z izidom 3:3. Vancouver je Vegas v Edmontonu premagal s 5:2.

V rednem delu obračuna v Torontu je Boston z goloma Nicka Ritchieja in Brada Marchanda dvakrat vodil, Blake Coleman in Nikita Kučerov sta izid izenačila, Coleman pa je Tampo prvič povedel v vodstvo. Svoj drugi gol na tekmi je dosegel tudi Marchand, ki je z njim slabe štiri minute pred koncem poskrbel za podaljšek. V njem se je sreča obrnila na stran Tampe, junak je postal Palat.

Statistika tekme kaže, da je zmaga Tampe povsem zaslužena, njen vratar Andrej Vasilevskij je imel precej manj dela od kolega na drugi strani Jaroslava Halaka, ubranil je 22 strelov, Slovak pa 36.

"Menim, da bi morali zmagati že v rednem delu, sreča je, da na koncu nismo bili kaznovani za neučinkovitost. Z izjemo dela tretje tretjine, ko smo drsalno padli, smo igrali odlično, tako igro moramo ponoviti na naslednjih tekmah," je po tekmi dejal Palat.

Da je zmaga tekmecev povsem upravičena, je priznal tudi Halak: "Bili so boljši. Nihče ni pričakoval lahke serije, prepričan sem, da bo napeto na vsaki tekmi in bo serija dolga."

Hokejisti Vancouvra | Foto: Gulliver/Getty Images Hokejisti Vancouvra Foto: Gulliver/Getty Images

V Edmontonu rezultat 5:2 ne kaže realnega stanja, kaj se je v obračunu med Vancouvrom in Vegasom dogajalo na ledu. Blestel je namreč vratar Canucks Jakob Markström, ubranil je kar 38 strelov. Njegovo delo so dopolnili Bo Horvat, ki je dosegel dva gola, Tyler Toffoli, nekdanji soigralec Anžeta Kopitarja v Los Angelesu je v statistiko vpisal gol in dve podaji, in Elias Pettersson, Šved je vknjižil gol in podajo.

"Lepo je biti spet na igrišču. In če vrnitev obeležiš na takšen način, kot sem jo jaz, ne morem reči ničesar drugega, kot da sem srečen," je dejal Toffoli, ki zaradi nepripravljenosti ni igral na zadnjih desetih tekmah, v končnici pa je dosegel svoj prvi gol po letu 2014.

Liga NHL, konferenčni polfinale, 25. avgust

Zahodna konferenca
Vegas Golden Knights : Vancouver Canucks 2:5  /1:1/

Vzhodna konferenca
Tampa Bay Lightning : Boston Bruins 4:3 . podaljšek /1:1/

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Dallas Stars
Sportal Dallas na pol poti, Otočani na krilih Varlamova povedli v polfinalu #video
Ne spreglejte