Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 1. 2011,
20.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 1. 2011, 20.28

7 let, 12 mesecev

"Železarji" zmagovalno zakorakali v novo leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 33. kroga lige Ebel premagali Tilio Olimpijo s 5:1 (2:0, 3:1, 0:0).

Že drugo leto zapored sta najboljši slovenski moštvi leto začeli z derbijem v okviru razširjenega avstrijskega prvenstva. Lani so bili v Tivoliju po kazenskih strelih boljši Jeseničani. Obenem je bil današnji obračun že četrti v letošnji sezoni, prvi trije so se končali z zmagami domačih ekip, dvakrat Ljubljančanov in enkrat Jeseničanov.

Staro leto so bolje končali zmaji, saj so se s serijo treh zmag povzpeli na šesto mesto. Jeseničani so novo leto 2011 dočakali na zadnjem, a so za spodbuden začetek nazadnje premagali Medveščak. Ljubitelji hokeja so dodobra napolnili dvorano Podmežakla, po dolgem času pa so imeli domači pristaši tudi nekaj več tekmecev na drugi strani tribune.

A bolj zadovoljni so bili že po koncu prvega dela tisti v rdečem. Potem ko sta bili moštvi enakovredni in sta zapravili vsako po eno veliko priložnost, so Jeseničani ob koncu prešli v vodstvo. Pri domačih se najprej ni izkazal Brett Lysak, ki je bil po izdelani akciji celega napada povsem sam pol metra od vrat, pa je plošček poslal mimo gola, na ljubljanski pa sta bila v protinapadu Tomi Mustonen in John Hughes, a je strel prvega vratar Jaako Soumalainen obranil. Tako jeseniški finski vratar kot ljubljanski Čeh Jan Chabera sta imela nekaj dela, drugi pa je dvakrat klonil v 16. in 19. minuti. Najprej je po podaji Klemna Pretnarja izza gola natančno meril Robert Sabolič, pri drugem zadetku pa so Jeseničanom pomagali neodločni ljubljanski branilci in Andrej Židan je plošček skorajda iz mrtvega kota potisnil v mrežo. V prvem delu pa nobena od ekip ni izkoristila prednosti igralca več.

Učinkovitost v tem elementu so Jeseničani popravili takoj na začetku drugega dela, ko je bil na klopi Žiga Pavlin. Ko je Lysak izkoristil podajo Židana in povišal na 3:0, so domači dobili krila. Le dve minuti pozneje je bilo že 4:0, spet je zaspala ljubljanska obramba, domači pa so napako neusmiljeno kaznovali z novim golom. Zeleno-beli so bili v teh minutah nemočni, že pred polovico tekme pa je v vrata namesto Chabere stopil Matija Pintarič. Za kanček upanja je z zadetkom ob številčni prednosti poskrbel John Hughes. A gostje so bili nevarni le še ob prodoru Žige Panceta ob igralcu manj v 31. minuti, potem pa so vajeti spet prevzeli rdeči. Pintarič je imel veliko dela, predvsem ob nevarnih strelih Jegliča in Saboliča, klonil pa je v 37. minuti, ko ga je s strelom od daleč premagal Lysak. Domači bi lahko vodstvo še oplemenitili, vendar je bil Marjan Manfreda po samostojnem prodoru za las nenatančen.

Jeseničani so v zadnji tretjini ob visoki prednosti ublažili ritem. Še vedno pa so bili nevarnejši od gostov, ki so nekaj polpriložnosti imeli ob prednostih 5-4. Toda več dela je imel Pintarič, ki pa ga je dobro opravljal in preprečil še hujši poraz svojih soigralcev.

Novoletni urnik lige Ebel igralcem ne prizanaša. Že v nedeljo bodo Jeseničani gostovali pri vodilnih Celovčanih, Ljubljančani pa odpotovali v Szekesfehervar.

Ne spreglejte