Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
11.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 11.03

7 let, 12 mesecev

Železarji očitno v brezizhodnem položaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Acroni Jesenic so v prihajajoči sezoni odpovedali sodelovanje tudi v novoustanovljeni mednarodni hokejski ligi, Inter-National League (INL).

O tem so železarji že obvestili Avstrijsko hokejsko zvezo (ÖEHV), so v petek objavili na spletni strani eurohockey.com. Jeseničani so zaradi finančnih težav in neporavnanih obveznosti do vodstva tekmovanja razširjene avstrijske lige že ostali brez nastopanja v elitnem avstrijskem prvenstvu, ligi Ebel. Zdaj pa so se železarji odpovedali tudi nastopom v slovensko-avstrijski drugoligaški konkurenci.

V novi mednarodni hokejski ligi bosta tako nastopala Slavija Ljubljana in Triglav Kranj, v njej pa so še avstrijske ekipe EHC Bregenzerwald, VEU Feldkirch, EHC Lustenau in EK Zell am See. Prvenstvo se bo začelo 15. septembra, ligaški del se bo končal 2. marca, prvak pa bo znan najpozneje 2. aprila.

Sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec je po poročanju omenjene spletne strani potrdil, da kljub velikim naporom niso uspeli obnoviti uprave za jamstvo udeležbe obubožanih Jesenic v tej novi hokejski ligi. Avstrijska zveza je novico o odpovedi sprejela z začudenjem, še zlasti ker sodelovanje Jesenic v tem novoustanovljenem prvenstvu nikoli ni bilo vprašljivo. Avstrijska zveza bo zdaj skušala čim prej izbrati nadomestno moštvo.

Nekoč ponos slovenskega hokeja se je očitno znašel v brezizhodnem položaju. Jesenice ostajajo brez upravnega odbora, na poletni hokejski ligi na Bledu so železarji igrali z ljubiteljskimi hokejisti. Gorenjska članska zasedba je že nekaj časa trenirala pod vodstvom (amaterskega) trenerja Romana Pristova, igralci pa že iščejo nove delodajalce. Ker zaradi razhajanj ni prišlo do spojitve zdaj že nekdanjega članskega in mladega moštva, so železarji odpovedali sodelovanje v članskem prvenstvenem tekmovanju. Od Acronija neodvisno Hokejsko društvo Mladi Jesenice bo v novi sezoni nastopalo v mladinskem avstrijskem državnem prvenstvu do 20 let.

Ne spreglejte