Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 1. 2015,
12.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zimska klasika Washington Capitals Chicago Blackhawks Aleksander Ovečkin

Petek, 2. 1. 2015, 12.17

8 let

V čast, da so lahko sodelovali, in v spomin, ki ne bo kar tako zbledel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zimska klasika na bejzbolskem štadionu bo v lepšem spominu ostala hokejistom Washingtona, a dolgo jo bodo, kljub velikemu razočaranju, pomnili tudi člani Chicaga.

"Celoten dan je bil izjemen. Prepričan sem, da se ga bodo prav vsi še dolgo spominjali. Odličen občutek, ki bo ostal v naših spominih," se je od navdušenja po spektaklu na prostem, ki je pripadel Washington Capitals, smejalo kapetanu zmagovalcev Aleksandu Ovečkinu. Kako tudi ne, ko pa je s soigralci v "domačem mestu" gostil zimsko klasiko, ki je na tribune bejzbolskega štadiona Nationals Park privabila 42.832 gledalcev, in slavil. Srečneži, ki so dobili vstopnice, so v sončnem in ne preveč mrzlem vremenu spremljali pravi spektakel, ki so mu, na veselje večine zbranih, piko i na 13 sekund pred koncem rednega dela z zmagovitim zadetkom dali domači hokejisti.

Že tako pestro dogajanje na domovanju bejzbolske ekipe Washington Nationals so Američani popestrili z atraktivnimi glasbenimi vložki, Billy Idol je občinstvo ogreval z White Wedding in Can’t Break Me Down, bojna letala so preletavala prizorišče, ameriške zastave so zagospodarile na vsakem koraku.

Zagospodarili, popustili, slavili

Na ledu pa so najprej zagospodarili gostitelji, ki so prek Erica Fehra povedli v osmi minuti, slabih pet minut zatem je razigrani Ovečkin poskrbel za +2, Patrick Sharp pa je še pred odhodom na prvi odmor znižal zaostanek, ki so ga gostje v izenačenje spremenili v začetku drugega dela.

Čeprav jim je uspelo izničiti zaostanek, bodo obžalovali zapravljene priložnosti z igralcem/-a več. Teh pa ne bo obžaloval nekdanji član Chicaga Troy Brouwer, ki je izkoristil kazen kapetana nasprotnikov Jonathana Toewsa in v zadnjih sekundah poskrbel, da je zmaga ostala doma.

Veseli ali razočarni. Spomin bo ostal.

"Občutek ni dober. Še posebej zato, ker te ob takšnih tekmah navdaja dodatna energija, vznemirjenost. Želeli smo priti in ukrasti dve točki na njihovem terenu, v gosteh. Ni se izšlo po naših načrtih, a čez nekaj dni se bomo vrnili v našo rutino," se je bolj kot na sam dogodek na poraz osredotočil Toews, medtem ko ga je napadalec Ben Smith dopolnil: "Hvaležen sem, da sem lahko bil del tega spektakla. Imeli smo odlično podporo naših navijačev. V čast mi je bilo, da sem lahko bil del te tekme."

Hvaležen, da je lahko sodeloval, je bil tudi branilec Washingtona Matt Niskanen: "To je bila odlična izkušnja, ki je seveda še toliko lepša, ker smo jo podkrepili z zmago. Gre za praznovanje hokeja, naše igre. Morda se sliši osladno, a počutili smo se kot majhni otroci. Čutiš veter v laseh, led malce poka, ko skačeš in drsaš po njem, na obrazu sončni žarki … Res odlično."

Washington je tako po letu 2011, ko je na prvi januarski zimski klasiki v gosteh premagal Pittsburgh, dobil še drugi spektakel na prostem.

Ne spreglejte