Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2014,
22.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Montreal Canadiens Toronto Maple Leafs

Torek, 1. 4. 2014, 22.23

8 let

Toronto prekinil črn niz, Montreal pa zmagovitega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na sredo je bilo v severnoameriški hokejski ligi NHL na sporedu 11 tekem. Trije obračuni so se končali po kazenskih strelih, Toronto pa je s 3:2 premagal Calgary in prekinil niz osmih porazov.

Tampa je s 3:1 ugnala Montreal, ki je ostal pri petih zaporednih zmagah.

V povsem polnem Air Canada Centru v Torontu je za domače najprej zadel Jay McClement, na 1:1 je poravnal Matt Stajan, nato pa sta za Maple Leafs plošček v gol spravila Dave Bolland in Kris Russell, David Clarkson je le še omilil poraz. "Občutimo, da je padlo veliko breme z naših ramen. Počutimo se dobro, ker smo zmagali," je po tekmi razlagal kapetan Toronta Dion Phaneuf, njegov trener Randy Carlyle pa je dejal: "Dolgo je trajalo. Predolgo. Upamo, da bomo lahko gradili na tem, vendar ne želim predaleč, ker nocoj nismo naslikali Mone Lize."

Tampa je z zmago proti Montrealu s 3:1 skočila na tretje mesto vzhodne konference, prehitela je prav tokratne tekmece, obe moštvi pa imata zagotovljen nastop v končnici. "Je samo ena tekma, toda v resnici jih je 76. Po čem resnično hrepeniš, je Stanleyjev pokal, toda ne moreš ga osvojiti, če ne prideš v končnico," je po tekmi povedal trener Tampe Jon Cooper.

Gledalci v San Joseju so videli največ zadetkov, skupaj devet, domači morski psi pa so slavili s 5:4 proti Edmontonu. Za zmago so zadeli Patrick Marleau, Brent Burns, Tommy Wingels, Dan Boyle in Andrew Desjardins, na drugi strani so bili uspešni Ryan Nugent-Hopkins dvakrat, Jordan Eberle in Taylor Hall.

Tri tekme so se končale po kazenskih strelih, Phoenix je doma z 1:2 klonil proti Winnipegu, St. Louis je z 1:0 premagal Philadelphio, Buffalo pa je bil s 3:2 boljši od New Jerseyja. Colorado je po podaljšku s 3:2 ugnal Columbus, Vancouver je z 1:3 izgubil proti New York Rangers, New York Islanders so s 4:2 premagali Florido, Carolina je s 4:1 ugnala Pittsburgh, Dallas pa je bil s 5:0 boljši od Washingtona.

Ne spreglejte