Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2012,
8.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 6. 10. 2012, 8.12

8 let

Tim Jurajevčič: Izključitve Lustenaua bi lahko bile naša prednost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po napornem vikendu, ko so dvakrat igrali v gosteh, hokejiste HK Triglava v nedeljo čaka nova preizkušnja. Tokrat bodo na domačem ledu točke lovili proti avstrijski ekipi Lustenau.

Pred hokejisti Triglava je že peta tekma Mednarodne lige INL, v kateri poleg Triglavanov slovenske barve branijo tudi igralci ljubljanske Slavije. Obe slovenski ekipi med vikendom čaka isti nasportnik, in sicer moštvo Lustenau. Hokejski klub z druge strani Karavank velja za ožjega favorita lige INL in čeprav trenutno zaseda četrto mesto na lestvici, se lahko pohvali s kar štirimi igralci (Judex, Winzig, Auer in Zorec), ki že imajo izkušnje iz lige EBEL in osmimi naslovi prvaka v Mednarodni ligi.

Kazenske minute Lustenaua prednost Triglavanov?

Za hokejiste kranjskega Triglava je Lustenau še zadnja neznanka v ligi INL, z vsemi drugimi ekipami so se namreč letos že srečali. Napadalec HK Triglava Tim Jurajevčič o nedeljskem tekmecu razmišlja: "Lustenau je edina ekipa, ki je še ne poznamo, s katero še nismo igrali, zato težko rečem, kako igrajo. Mislim pa, da bomo v nedeljo hitro izvedeli, kakšna ekipa so." Čeprav avstrijski mediji Lustenau označujejo za eno izmed močnejših ekip v ligi, je 28-letnik pred obračunom optimist: "Mi bomo šli v tekmo tako kot vedno. Najprej je pomembna obramba, nato pa napad. Če bomo v obrambi dobro delali, bo tudi napad stekel in mislim, da nam zmaga ne uide." Prednost slovenskega moštva bi bila lahko v številu izključitev hokejistov Lustenaua, ti so pri nabiranju kazenskih minut "najbolj pridna" ekipa v ligi INL. Jurajevčič v smehu potrdi: "Res je, kazenske minute nasprotnika bi lahko bile naša prednost, a le če jih bomo znali izkoristiti."

Pri nabiranju novih točk bodo Triglavani lahko izkoristili domačo dvorano, domače navijače in nekoliko manj naporen urnik od tekmečevega, ki bo že dan prej odigral tekmo s Slavijo. Pri hokejistih Triglava je nekaj grenkega priokusa pustil minimalni poraz proti vodilnemu Feldkirchu, a dobri predstavi proti Bregenzerwaldu in Zell am See-ju minuli vikend jim vlivata dodaten optimizem in dobro voljo: "Lahko rečem, da smo proti ekipi Zell am See-ja odigrali našo najboljšo tekmo letos. Če bi izkoristili vse priložnosti, ki smo jih imeli, bi se tekma lahko prevesila tudi v našo korist," zaključuje 198 centimetrov visoki napadalec, ki s tremi goli in tremi podajami zaseda četrto mesto med strelci lige INL.

Ne spreglejte