Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 1. 2014,
7.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 1. 2014, 7.33

8 let

Feldkirchu spodrsnilo na kranjskem ledu, Jeseničani zmagali v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kvalifikacijske skupine v ligi INL so postregle z zanimivimi dvoboji. V skupini B so Blejci izgubili pri Kalternu, skupina A pa je postregla z dvema dvobojema, ki sta se končala zelo tesno.

Jeseničani so se mučili v Celju in tesno osvojili tri točke, Triglav pa je po kazenskih strelih strl favorita skupine A Feldkirch. S Tem je gneča za napredovanje v tej skupini postala še večja.

Derbi v kvalifikacijski skupini A je bil odigran v Kranju in v vseh pogledih je dejansko šlo za derbi. Domači Orli so v sedmi minuti povedli, zadetek pa je dosegel Tadej Čimžar. Po zadetku se je razvnel neizprosen boj, v katerem so bili za odtenek nevarnejši gosti. Ti so v enakem ritmu vztrajali skozi drugi del srečanja, Triglav pa je nevarne nasprotnike uspel držati dovolj daleč od svojih vrat. Vendar le do 36. minute. Feldkirch je v nekaj več kot treh minutah prešel iz zaostanka v prednost. Ritem prvih dveh tretjin je ostal tudi v tretjem delu, domači pa so za skok v vodstvo dosegli dva zadetka v eni minuti, ob tem pa izkoristili prednost dveh igralcev več na ledu. Vztrajnost gostov se je izplačala v zadnji minuti, izenačenje pa je vodilo v podaljšek. Zadetkov ni bilo, v seriji kazenskih strelov pa so bili kranjski Orli tisti, ki so bili bolj zbrani in bolj natančni. Tadej Čimžar je poskrbel za kranjsko zmagoslavje.

Po velikem obračunu s Feldkirchom je Železarje čakalo gostovanje v Celju. Jeseničanom je pripadala vloga velikega favorita, ki so jo v prvi polovici prvega dela tudi upravičili. Po prednosti treh zadetkov so se jeseniški hokejisti preveč sprostili in Celjani so se približali le na en zadetek zaostanka. V prvi polovici druge tretjine so si Jeseničani spet priigrali tri zadetke prednosti, vztrajni in nepopustljivi Celjani pa so se spet približali le na zadetek zaostanka. V zadnji sekundi druge tretjine je iz kazenskega strela zadel Žan Jezovšek. V tretjem delu sta ekipi dosegli še po dva zadetka, Jeseničani so vsakič pobegnili na dva zadetka razlike, Celjani pa so to prednost zniževali, a izenačiti jim ni uspelo. Niti v zadnjem poskusu brez vratarja in proti štirim Jeseničanom ne. Jeseničani so nekoliko srečno vpisali tri točke in se po porazu Feldkircha v Kranju točkovno izenačili z avstrijsko ekipo.

Bled je po domačem porazu s Slavijo čakalo gostovanje pri Kalternu. Da na gostovanje niso prišli z belo zastavo, so Blejci pokazali že na začetku tekme. Tevž Burazin je svojo ekipo popeljal v vodstvo in domači so z veliko truda izenačili šele v 12. minuti. V drugi tretjini je Kalteren povedel, poskušal pobegniti nasprotniku, vendar so se Blejci dobro borili in še pred koncem druge tretjine izenačili. Kalteren je v tretjem delu spet hitro povedel, tekmo pa je odločil sebi v prid z dvema zadetkoma ob igri z igralcem manj. Končni izid so domači postavili tri minute pred koncem in Bledu prizadejali še drugi poraz v kvalifikacijski skupini.

Ne spreglejte