Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 11. 2013,
11.24

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 11. 2013, 11.24

8 let, 3 mesece

Finalni krvniki boljši od Založanov, Jeseničani "rešili" slovenski ponos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Jeseničani so vikend končali še z drugo zmago in se povzpeli na osmo mesto. Krvniki Slavije v lanskem finalu so bili boljši od Založanov, Blejci pa so visoko izgubili na gostovanju pri Feldkirchu.

V ponovitvi finala zadnje sezone so premoč unovčili aktualni prvaki, ki so Založanom prizadejali visok poraz. Čeprav je Slavija začela bolje, v drugi tretjini z zadetkoma Roka Snoja in Uroša Halerja povedla z 2:0 v razmiku le 12 sekund, se nadaljevanje ni odvilo po željah Playboyev. Gostitelji so namreč do drugega odmora zabili kar petkrat, v zadnjem delu pa za hrbet vratarja Uroša Puša pospravili še dva ploščka, kar je zadostovalo za tri točke. Založani so trenutno deveti.

Hokejisti Maribora so pretekli vikend pred domačim občinstvom dvakrat izgubili, v soboto so bili blizu točkam proti Lustenau, v nedeljo jih je s 7:4 ugnali italijanski Merano. Nedeljsko tekmo so zaznamovala tri imena Franz Josef Plankl, ki je zabil kar pet zadetkov, in njegova "pomočnika" Taggart Desmet in Daniel Rizzi, ki sta skrbela za podaje. Gostje so ob koncu prve tretjine povedli z 2:0, ob koncu druge že s 6:3, zadnjo tretjino pa so z 2:1 po zadetkih Klemna Drozga in Tadeja Kelca dobili "lisjaki", a je bilo to premalo za druge točke v sezoni. Mariborčani zasedajo predzadnje, 14. mesto.

Celjani so po sobotni zmagi nad Meranom v nedeljo priznali premoč skandinavskemu Lustenauu. Čeprav so hokejisti iz knežjega mesta do 24. minute držali ugoden rezultat in po zadetku Luke Rojca vodili z 2:1, se obračun ni odvil po njihovih željah. Na sceno je namreč stopil finsko-švedski stroj (Toni Saarinen, Olli Julkunen, Emil Lahti) in poskrbel za preobrat, ki je moštvo s Predarlske popeljal do zmage. O premoči Lustenaua v zadnji tretjini govori tudi podatek o strelih, saj so gostje proti Luki Koštomaju sprožili 17 strelov, domači pa proti Heikkiju Tuomistu le tri. Celjani so na lestvici mesto pred Mariborčani, in sicer so 13.

Blejci so se z dvojnega avstrijskega gostovanja vrnili z ničlo, nedeljski poraz proti Feldkirchu pa bo šel kmalu v pozabo. Gostitelji so namreč dodobra napolnili mrežo povratnikov v članskih selekcijah, saj so jim nasuli kar 15 zadetkov. Prvo ime Avstrijcev je bil Christoph Draschkowitz, ki je prispeval pet zadetkov in podajo. Za Bled, ki je do zadetka prišle šele v izdihljajih srečanja, sta zadela Tadej Burazin in Klemen Kaimel. Feldkirch je na petem mestu, medtem ko Blejci z eno točko zasedajo zadnje, 15. mesto.

Edina slovenska ekipa, ki se je v nedeljo veselila, so bile Jesenice, ki so z zmago nad Kalternom končale odličen vikend, med katerim niso izgubile niti točke. Podmežaklo je v prvi tretjini razveselili Aleš Remar, ki je po podaji Žige Sveteta kljub igralcu manj postavil izid tretjine 1:0. Železarji so tudi pred drugim odmorom vodili (3:2), v zadnjem delu pa je piko na i k zmagi in novim trem točkam postavil Sašo Rajsar. S popolnim točkovnim izkupičkom so se hokejisti iz zgronjesavske doline povzpeli na osmo mesto in so trenutno z istim številom točk kot Slavija najboljše slovensko moštvo v ligi INL.

Ne spreglejte