Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2013,
10.59

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 11. 2013, 10.59

8 let, 3 mesece

Železarji do točke, štajerski ekipi iz Italije praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Medtem ko so Blejci in Kranjčani tekmo 14. kroga odigrali že sredi tedna, pa so preostala moštva v nedeljo zabeležila poraze. Le ekipa Team Jesenice je vpisala točko, izgubila je po kazenskih strelih.

Podobno kot v soboto so Železarji prikazali odlično predstavo v obrambi, tokrat je namesto Matica Boha med vratnicami priložnost dobil Jure Pavlič, a hkrati bili enako neučinkoviti. Prvi dve tretjini sta imela glavno besedo oba čuvaja mreže, ki sta zaustavila prav vse strele na svoja vrata. Ekipi sta bili disciplinirani, na vsaki strani je bila le ena izključitev, vendar pa "power-playa" niso izkoristili. V zadnjem delu igre so bili Jeseničani veliko nevarnejši, v 49. minuti pa le povedli, ko je Sašo Rajsar potisnil plošček v mrežo. A veselje ni trajalo dolgo. Peter Lenes je potreboval 23 sekund, da je rezultat izenačil in poskrbel za podaljške, kjer odločilnega zadetka ni bilo, v kazenskih strelih pa so bili uspešnejši in srečnejši aktualni prvaki iz Bregenzerwalda.

V Zalogu je bila odigrana še ena napeta tekma, ki se pa, podobno kot v soboto, ni končala po željah domačih igralcev in navijačev. Srečanje se je sicer začelo odlično, že po 38 sekundah igre je "Playboye" v vodstvo popeljal Tilen Zagorc Pilko. Slavija je ta rezultat obdržala do konca tretjine, pa čeprav je imela nato trikrat igralca manj. Drugi del igre je šel po željah Gardene, ki je prek Frabrizia Senonerja najprej izenačila, v 36. minuti pa ob igralcu več tudi povedla. V zadnji tretjini se je srečanje povsem razživelo. Najprej so gostje z igralcem manj prek Dylana Stanleyja povišali prednost na 3:1, a je Klemen Sodržnik hitro znižal na zadetek zaostanka, v 49. minuti pa je Anže Dovič izenačil. To pa ni trajalo dolgo, po le 13 sekundah so bili hokejisti Gardene vnovič v vodstvu. Sledila je domača igra na vse ali nič, ki se ni obnesla, pet sekund pred piskom sirene je Dylan Stanley zatresel prazno mrežo.

Mladi celjski hokejisti so se prvo tretjino dobro upirali izkušenejšim nasprotnikom, ki so dosegli le en zadetek. V 25. minuti so domači vodili z 2:0, dve minuti zatem pa je nekaj upanja Celjanom vrnil Primož Čuvan. Do konca tekme so hokejisti iz knežjega mesta prejeli še tri zadetke in se domov vrnili praznih rok.

Mariborčani so prvi dve tretjini še nekako držali korak s Kalternom, v zadnji tretjini pa so domači stopili na plin in zapečatili usodo Lisjakov. S štirimi zadetki je blestel Danko Deveri, medtem ko sta za Maribor dosegla zadetek Žiga Kranjc in Marko Bauman.

Ne spreglejte